Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 04-11-2009

Bestuurder onder invloed aan de kant gezet door automobilist

BERGEN OP ZOOM: Een getuige meldde dinsdag tegen 21.00 uur dat er op de A58 richting Bergen op Zoom een automobilist reed die vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De bestuurder was in de bocht bij Phillip Morris gestopt. De getuige reed achter de bestuurder en had de sleutels van de bestuurder afgepakt.
Bij aankomst van de politie spraken zij de bestuurder aan. De
38-jarige man uit Roosendaal rook naar alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 335 ug/l. Ook bleek op het politiebureau dat de verdachte vorige week ook al was aangehouden voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie treft bestelbus met hennep aan

BERGEN OP ZOOM: De politie trof in de nacht van dinsdag op woensdag na een achtervolging een bestelbus aan in de Paddestoelenstraat. De bestuurder was eerder weggereden voor de politie, waarna een
achtervolging ontstond. In de bus bleek 9,5 kilo hennep te liggen. De bestuurder was gevlucht.

De politie reed even voor middernacht over de Huijbergsebaan richting de A58 en wilde hier een bestelbusje inhalen. De bestuurder slingerde nogal en kreeg een stopteken. Hij reageerde niet op het stopteken, lichtsignalen of sirenes. Toen de agenten hem wilden inhalen sneed de bestuurder hen af. Bij de hierop volgende achtervolging reden de beide voertuigen onder andere over de kruising tussen de Rooseveltlaan en de Sterrelaan, om vervolgens verder te rijden over de Meidoornhaag, Populierenlaan richting de Ratelaarstraat. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder door rood licht, reed tegen het verkeer in en reed vervolgens over de stoep toen er in de Ratelaarstraat een politieauto tegemoet kwam. Hierbij raakte de bestelauto meerdere geparkeerde auto's en werden voortuinen van woningen vernield. De bus kwam uiteindelijk in de Paddestoelenstraat tot stilstand. De bestuurder ging er vandoor en kon door de politie niet meer worden achterhaald. In de bus bleek 9,5 kilo hennep te liggen.
De auto en de drugs zijn voor onderzoek in beslag genomen. Van de gedupeerden zal aangifte worden opgenomen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de bestuurder van de auto.

Scooterrijder gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Een 33-jarige bewoonster van Oud Gastel reed dinsdag om 22.45 uur vanaf de A17 richting haar woonplaats. Omdat het licht op groen stond, zo verklaarde de automobiliste, kon ze vanaf de Rijksweg in een keer doorrijden richting de Roosendaalsebaan. Plots hoorde ze een klap. Er bleek een bromfietser tegen de zijkant van haar auto te zijn gereden. De vrouw alarmeerde direct de politie.
De 16-jarige scooterrijder uit Oud Gastel reed over de
Roosendaalsebaan in de richting Oud-Gastel. Na het ongeval wist de bestuurder zich niets meer te herinneren. De jongen is naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Hier bleken de verwondingen mee te vallen. Woensdag zou hij weer naar huis mogen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 04-11-2009 17:07 | © Regio Midden en West Brabant |