Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-11-2009

Politie ruimt vijf hennepkwekerijen

BREDA: De politie heeft dinsdag vijf hennepkwekerijen opgerold tijdens een zogenaamde ruimingsdag.
In een woning in de Herenthalsstraat werd een kwekerij zonder planten aangetroffen.
In een flat aan de Antwerpenstraat werd een kwekerij met 428
hennepplanten aangetroffen. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom.
In een woning aan de Wildzang werd een kweekruimte met 150 bijna oogstrijpe hennepplanten. Ook hier bleek dat er stroom was afgenomen buiten de meter om.
Ook werden twee loodsen aan de Franse akker bezocht. In een van de panden werden 150 hennepplanten en 15000 hennepstekken aangetroffen. In de andere loods stonden 1500 hennepplanten.

Alle planten en bijbehorende apparatuur is geruimd en in beslag genomen te vernietiging. Het energiebedrijf zal in alle gevallen van stroomdiefstal aangifte doen. In de woningen van de stroomfraudeurs is de stroom afgesloten. De stroom zal weer worden aangesloten als een naheffing en een flinke boete is betaald.
Er zijn geen aanhoudingen verricht. De bewoners en gebruikers van de panden zullen later worden aangehouden en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee skimverdachten aangehouden dankzij oplettende getuige

RUCPHEN: De politie hield dinsdag twee mannen aan op verdenking van skimmen. Een getuige meldde zich bij de bank waar het stel stond te pinnen met valse passen. Gealarmeerde agenten konden de twee in de kraag vatten.

Tegen 13.00 uur kreeg de politie melding dat er met geskimde passen zou worden gepind bij een bank in de Sint Janstraat. Een passant zag de twee mannen staan bij de pinautomaat en vond het een vreemde situatie. De passant meldde zich bij het bankpersoneel om zijn vermoedens van skimmen door te geven. De bank alarmeerde hierop de politie. De mannen stapten in een auto en reden weg. Het type en kenteken van de auto werden aan de politie doorgegeven.
Deze trof de auto op de Hilsondisstraat in Sprundel aan. In de directe omgeving werden twee personen aangehouden die voldeden aan het signalement. De 20-jarige en 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn in verzekering gesteld. In hun auto werd een geldbedrag aangetroffen en tientallen pinpasjes. Deze zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na vernieling ruit

BREDA: De politie hield woensdag om 01.15 uur een 35-jarige man aan op de Hambroeklaan. De man wordt ervan verdacht een ruit te hebben vernield van een woning in de Namenstraat. De bewoonster belde de politie, nadat een ruit van de voordeur werd vernield door een bekende van haar. Reden zou een financieel conflict zijn. De politie zag bij arriveren een man in de voortuin van de woning staan. De man stapte bij het zien van de politie op de fiets en ging er vandoor. Op de Hamdijk werd hij aangehouden. Bij aankomst op het politiebureau probeerde de man een politiemedewerker te slaan. Deze kon net
voorkomen dat ze geraakt door de man. De Bredanaar bekende de
vernieling bij verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen bestolen en in de sloot gegooid

BREDA: Een 14-jarige jongen uit Breda liep dinsdagavond zijn
folderwijk, toen hij op de Paradijslaan werd aangesproken. Dit gebeurde rond 20.15 uur. De drie jongens, die op scooters reden, dwongen hem te stoppen, namen hem zijn telefoon af en gooiden de jongen hierna in een nabijgelegen sloot. De 14-jarige jongen moest zelf uit het water klimmen en fietste hierna naar huis, waar de politie werd gealarmeerd.
De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Man aangehouden in bezit van gestolen scooter

BREDA: De politie zag woensdagochtend een man met een scooter zonder kentekenplaten staan op de Markendaalseweg. Bij controle bleek de scooter als gestolen geregistreerd te staan. De 28-jarige man uit Etten-Leur is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld voor heling. Hij verklaarde dat de scooter niet van hem was, maar dat hij deze had geleend.

Twee bestuurders onder invloed aangehouden na aanrijding

BREDA: De politie hield op woensdag rond 04.30 uur twee bestuurders aan na een ongeval. Beide bestuurders hadden hun auto geparkeerd en wilden de Adriaan van Bergenstraat op rijden. Toen de 21-jarige Bredase de straat op reed richting de Nieuwe Dieststraat, kwam zij in aanrijding met het voertuig van een 23-jarige man uit Schoten, die juist vanaf de parkeerplaats de straat op wilde rijden.
Bij aankomst van de politie bleken beide automobilisten onder invloed. De 23-jarige man is na een blaastest aangehouden en blies op het politiebureau 405 ug/l op de ademanalyse. Zijn rijbewijs is
ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.
De 21-jarige vrouw werd ook na een blaastest aangehouden. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 690 ug/l. Ook het rijbewijs van deze man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Politie houdt preventieactie in de wijk Zandberg

BREDA: Op dinsdag werden tussen 10.00 uur en 17.00 uur door
politieagenten in de wijk Zandberg preventieacties gehouden. In de straten tussen de Zanberglaan en de Franklin Rooseveltlaan werd een 'voetjesactie' gehouden. Bij verschillende woningen kon men direct door onafgesloten deuren woningen binnen lopen. Bij andere woningen werden bij open ramen en dergelijke voetstappen weggelegd met hierop de tekst 'Dit had de voetstap van een inbreker kunnen zijn'. De politie ging met meerdere buurtbewoners in gesprek. Er werd door hen positief op de actie gereageerd.

In de middaguren hield de politie een actie in het kader van
auto-inbraakpreventie. Bij geparkeerde auto's in o.a. de Baronielaan en de Ginnekenweg werden hangertjes onder de ruitenwissers gestopt voor aan de binnenspiegel. Hierop staat dat er geen waardevolle goederen in de auto liggen.

Op de Zandberglaan werd bij het uitgaan van de scholen gecontroleerd op het correct parkeren. Hierbij werden ook een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van rood licht (3), niet handsfree bellen (4) en het negeren van eenrichtingsverkeer (1).

Laatst gewijzigd 04-11-2009 17:12 | © Regio Midden en West Brabant |