Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-11-2009

Voetgangster raakt ernstig gewond bij aanrijding op zebrapad

OOSTERHOUT: Een 73-jarige vrouw uit Oosterhout raakte woensdagmorgen 4 november 2009 levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Ze werd aangereden op een voetgangersoversteekplaats.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 09.45 uur op het zebrapad op de Burgemeester Holtroplaan. Het slachtoffer stak via het zebrapad de rijbaan over en werd aangereden door een automobiliste. De
veroorzaakster, een 58-jarige vrouw uit Breda, had het slachtoffer voor het ongeval zien staan op de vluchtheuvel in het midden van de rijbaan. Ze had de indruk dat het slachtoffer zou blijven staan, dat bleek niet het geval. Het 73-jarige slachtoffer kwam via de motorkap tegen de vooruit en belandde vervolgens op het wegdek. Ze raakte daarbij zwaar gewond. Ze liep vermoedelijk twee gebroken benen, een gebroken arm, een gebroken heup en een flinke hoofdwond op. De vrouw is in zorgwekkende toestand per ambulance naar het ziekenhuis
vervoerd. Haar toestand is kritiek.

De politie heeft betrokken automobiliste emotioneel opgevangen. Ze was erg van streek en is in het politiebureau verhoord over de
gebeurtenissen. Verder heeft de politie naspeuringen gedaan naar familieleden van het slachtoffer en die vervolgens geïnformeerd. Verkeersongevalanalisten onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het
beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen maakt de politie een proces-verbaal op.

Openbare dronkenschap

DONGEN: Ambulancepersoneel werd woensdagmiddag 4 november om 12.00 uur geroepen bij een onwelwording in een supermarkt aan de Hoge Ham. Het bleek te gaan om een 46-jarige man in Dongen. De man was niet onwel maar stomdronken. Vervolgens werd de politie erbij gehaald. De man had een rugzak bij zich, die gevuld was met blikken bier. Hij verklaarde zelf dat hij pas vier blikken bier genuttigd had. Gezien zijn
gesteldheid zijn er dit waarschijnlijk een paar meer geweest. Na het opmaken van een proces verbaal voor openbare dronkenschap hebben agenten de man naar huis gebracht.

Bedrijfsinbraak in Rijen en Waalwijk

RIJEN: In een bedrijfspand aan de Raadhuisstraat is ingebroken. Dat gebeurde dinsdagavond 3 november rond 21.00 uur. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Vervolgens werd het kantoorgedeelte doorzocht. Daar werd een geldkist met inhoud gestolen.

WAALWIJK: Diezelfde avond waren tussen17.15 uur en 18.30 uur inbrekers actief bij een bedrijf aan de Sluisweg in Waalwijk. Met een
breekvoorwerp werd een buitendeur en ook een aantal binnendeur open gebroken. De daders gingen er vandoor met een digitale fotocamera en een geldkistje.

De politie heeft in beide gevallen een aangifte opgenomen en de technische recherche naar achtergebleven dadersporen laten zoeken.

Poging woninginbraak: wijkagent zoekt getuigen

OOSTERHOUT: Wijkagent André Duister is op zoek naar getuigen van een inbraakpoging aan de Batelaar in Oosterhout. Een nog onbekende inbreker probeerde daar maandagmorgen 2 november rond 11.00 uur in te breken.

De 20-jarige dochter was op dat moment thuis. Ze was echter niet in de gelegenheid om de deur open te doen toen er werd aangebeld. Ze zag vervolgens een onbekende man in een kleine rode Mazda stappen en wegrijden. In de auto zat ook een onbekende vrouw. Even later werd er opnieuw aangebeld. Toen er niet opengedaan werd begon de ongenode bezoeker het raam van de woonkamer open te breken. Vervolgens heeft de meldster het slaapkamerraam geopend en de man aangeroepen. De inbreker schrok en is weggerend.
Het ging volgens de meldster om dezelfde man. Hij droeg een
spijkerbroek en een groen/bruin camouflage jasje. De auto waarin hij reed had vermoedelijk een zwart schuifdak.

Uit het buurtonderzoek dat de wijkagent instelde, blijkt dat andere wijkbewoners het rode autootje die dag ook hebben gesignaleerd. Eventuele getuigen kunnen via 0900 88 44 in contact komen met de wijkagent. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-11-2009 17:12 | © Regio Midden en West Brabant |