Ministerie van Defensie

Bep van Klaveren Memorial prijs voor luchtmachtofficier

4 november 2009, 17.36 uur

Luitenant-kolonel Hans Goedings heeft de Bep van Klaveren Memorial prijs ontvangen uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Ronald Blom, de voorzitter van de Raad van Advies. Dit gebeurde afgelopen maandag in het Rotterdamse Topsportcentrum tijdens de zestiende editie van het Bep van Klaveren Memorial boksevenement.

De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, geldt als blijk van waardering voor Goedings inzet voor dit boksevenement in de afgelopen 5 jaar. Hij deed dit namens de Defensie Topsport Selectie (DTS).

Bokser Koçabas

Tot de selectie Defensietopsporters behoort ook bokser wachtmeester der eerste klasse Hüsnü Koçabas. Hij liet zich tijdens de Bep van Klaveren Memorial niet verrassen. De 30-jarige lichtgewicht uit Den Bosch was in 3 soepele ronden van 3 minuten zijn 10 jaar jongere tegenstander Marlon Mellish uit Engeland duidelijk de baas. De uitslag was ruim in het voordeel van de kopman van Oranje: 15-5. Dankzij de puntenzege van de veelvoudige nationale kampioen kwam Nederland in de amateurinterland tegen Engeland op een beslissende voorsprong van 5-1.