Gemeente Almere

Het Vlechtwerk krijgt keurmerk Brede Almeerse Scholen

04-11-2009

Twee leerlingen van Het Vlechtwerk met het Keurmerk Brede Almeerse Scholen Brede school Het Vlechtwerk heeft het keurmerk Brede Almeerse Scholen behaald. Op 29 oktober vond de officiële uitreiking van het keurmerkcertificaat plaats.

Brede school Het Vlechtwerk (in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten) bestaat sinds 1 augustus 2006. Het afgelopen voorjaar heeft Het Vlechtwerk bezoek gehad van de door de gemeente aangestelde keurmeester. Het Vlechtwerk bleek aan alle tien de kwaliteitscriteria te voldoen en is dan ook sinds 1 juli een Brede Almeerse School, met keurmerk. Reden voor een feestje op donderdag 29 oktober. In het bijzijn van het personeel en de kinderen van de brede school hebben Bettina van Pienbroek (gemeentelijk beleidsadviseur) en Annet Tuinstra (stedelijk consulent) het keurmerkcertificaat uitgereikt aan de directie van Het Vlechtwerk.

Activiteiten voor kinderen
Brede school Het Vlechtwerk verzorgt activiteiten voor kinderen, zowel onder als buiten schooltijd. Bijvoorbeeld een sportinstuif, een cursus website bouwen, zumbalessen of een kookclub. Deze activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de behoefte en de wensen van kinderen (en ouders) en de buurt. In eerste instantie heeft brede school Het Vlechtwerk het aanbod toegespitst op de kinderen van de Stripheldenbuurt. De activiteiten zijn na inschrijving tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

Een activiteitennieuwsbrief, genaamd De Activiteitenladder, informeert kinderen en ouders vier keer per jaar over het steeds wisselende aanbod. De Activiteitenladder wordt in een groot deel van de wijk verspreid, zodat zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen.

Brede school in Almere
Een brede school in Almere is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. Ze hebben schriftelijke afspraken gemaakt en maken samen een jaarwerkplan. Bij brede school Het Vlechtwerk zijn de betrokken organisaties De Schoor met peuterspeelzaal Poeh, kinderopvang Partou, basisschool Het Drieluik en de (SBO-school Speciaal Basisonderwijs) De Klimop.