Nationale Week van de Dialoog 2009 breekt records

04/11/2009 17:01

Nieuwe Maan

Dialoog bindt mensen in de buurt

Amsterdam 4 november

'Nieuwsgierigheid en luisteren naar elkaar is de basis voor een beter begrip en actieve acceptatie.' Aldus burgemeester Cohen bij het in ontvangst nemen van de bundel 'Onverwachte Ontmoetingen' vanmiddag in Amsterdam. Het boekje verschijnt aan de vooravond van de 7de Dag van de Dialoog morgen in Amsterdam en is het concrete resultaat van de Dag van de Dialoog 2008. De bundel bevat foto's en levensverhalen van mensen die elkaar aan een dialoogtafel hebben leren kennen.

Cohen is een van de ambassadeurs van Nederland in Dialoog en onderstreepte met zijn aanwezigheid het belang van dit lokaal gewortelde initiatief. Sinds de start in 2002 in Rotterdam zijn in 60 steden Dialoogdagen georganiseerd. Tijdens de Nationale Week van de Dialoog van 2-8 november doen 45 gemeenten mee, met in totaal zo'n 1250 dialoogtafels.

Met nog 3 dagen te gaan breekt de tweede Week van de Dialoog nu al alle records. Enkele hoogtepunten:


- 10 nieuwe steden, waaronder Nijmegen, die het hele evenement zonder geld organiseert


- 26 Albert Heijn-tafels en nog een veelvoud aan gratis verstrekte dialoog-boodschappentassen voor de andere tafels


- mobiel dialoogteam dat met treinreizigers in gesprek gaat


- digitale dialoog op Mindz.nl en Twitter

Nederland in Dialoog

De Nationale Week van de Dialoog is een bundeling van Dagen van de Dialoog. Op een Dag van de Dialoog wisselen stadsgenoten in gevarieerde groepen ervaringen, dromen en inspiratie met elkaar aan de hand van een centraal thema en onder leiding van een getrainde gespreksleider. Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb noemde het concept reeds rijp voor de Vredesprijs.

Initiatiefnemers en coördinators van de landelijke verspreiding zijn Art.1 en Nieuwe Maan. Zij worden ondersteund door een Nationaal Advies Comité. Deze bestaat uit ambassadeurs waaronder Job Cohen, Ahmed Aboutaleb en Herman Wijffels en partners als het Oranje Fonds, Rabobank, COC Nederland, Woningcorporatie Ymere, Het Nederlandse Rode Kruis, Brahma Kumaris en Albert Heijn. Samen vormen zij Nederland in Dialoog.





http://www.nederlandindialoog.nl