Moderne dienstverlening 50 procent sneller

04/11/2009 17:12

VNG

Nieuwe Werkpleinen helpen mensen eerder aan een baan

Gemeenten kunnen veel leren van het Werkplein Maastricht. Hier wordt op een moderne manier slimmer en goedkoper gewerkt. Op het Werkplein werken de sociale dienst van de gemeente Maastricht en het UWV WERKbedrijf samen onder één dak. Omdat deze nieuwe aanpak zorgt voor een betere dienstverlening met minder regeldruk, gaan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten én het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vrijdag 6 november hier op werkbezoek. Aanwezig zijn VNG directielid Kees Jan de Vet en staatssecretaris Ank Bijleveld van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Klanten kunnen zich voor alle diensten voor werk en inkomen melden in één gebouw aan één loket. Zo kunnen werkzoekenden snel worden begeleid naar een passende baan én werkgevers worden voorzien van geschikt personeel. Het belangrijkste doel is dan ook om werkzoekenden (weer) aan de slag te helpen. Informatie is gebruiksvriendelijk en snel terug te vinden op één overzichtelijke website. Dit kan een tijdbesparing van vijftig procent opleveren voor de klant én de kosten voor gemeenten aanzienlijk verminderen. Klanten hoeven niet meer langs meerdere loketten te gaan en gegevens worden gedeeld.

Het Werkplein wordt als goed voorbeeld van het project Minder regels, meer service gepresenteerd door wethouder Winants van Maastricht. Hij is één van de zeven regionale ambassadeurs Minder regels meer service. De ambassadeurs inspireren en stimuleren in het hele land gemeenten de regeldruk te verminderen.

Het Werkplein is een goed voorbeeld dat laat zien hoe je dienstverlening aan burgers en bedrijven kunt verbeteren en de regeldruk verminderen. Minder regels, meer service is een samenwerking tussen de VNG en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken en Financiën. Doel is voor 2011 de regeldruk in ons land met vijfentwintig procent te verminderen en de belangrijkste knelpunten in dienstverlening op te lossen.

Het werkbezoek vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur, Randwijcksingel 22 in Maastricht. Aanmelding en meer informatie over het bezoek kan via onderstaand nummer. Ook voor aanvragen voor interviews met Kees Jan de Vet en Ank Bijleveld kunt u hier terecht.

Den Haag, 4 november 2009








Vereniging Nederlandse Gemeenten