Nordstrom lanceert internationaal winkelen in 30 landen 04/11/2009 18:05

PR Newswire

SEATTLE, November 4 /PRNewswire/ --
Nordstrom, Inc., een bedrijf met zijn hoofdkwartier in Seattle, (NYSE: JWN) heeft internationaal winkelen online geïntroduceerd om klanten overal in de wereld beter van dienst te zijn, zo meldde het bedrijf vandaag. Klanten buiten en in de VS kunnen nu artikelen bekijken en kopen via nordstrom.com in verschillende valuta's en deze eenvoudig laten versturen naar 30 landen.

Klanten hebben de flexibiliteit om producten naar een bepaald land te verzenden, maar in andere valuta te betalen. De nieuwe online methode maakt het ook mogelijk om opdrachten eenvoudig en betrouwbaar internationaal te bestellen en te verzenden. Bij de kassa krijgen de klanten een schatting van de tijd wanneer de producten afgeleverd zullen worden, een wereldwijd volgnummer, een garantie van een gegarandeerde wisselkoers bij de aankoop en een totaalbedrag voor de hele bestelling inclusief alle van toepassing zijnde internationale accijns, belasting en verzendkosten. Valuta die beschikbaar zijn voor internationaal winkelen, zijn onder meer:


- Canadese dollar (CAD)

- Euro (EUR)

- Brits pond (GBP)

- Amerikaanse dollar (USD)

- Tsjechische koruna (CZK)

- Deense krone (DKK)

- Estlandse kroon (EEK)

- Hongaarse forint (HUF)

- Letse lats (LVL)

- Lithueense litas (LTL)

- Poolse zloty (PLN)

- Zweedse krona (SEK)

"Wij zijn opgetogen over deze kans om onze klanten internationaal beter te helpen", zei Jamie Nordstrom, president van Nordstrom Direct. "Wij hebben het veel makkelijker gemaakt voor onze klanten in het buitenland om bij nordstrom.com te winkelen. Prachtige modeartikelen van Nordstrom sturen naar vrienden en familie in het buitenland is voor onze klanten in de VS nu ook makkelijker dan ooit. Wij blijven zoeken naar manieren om de winkelervaring voor klanten te verbeteren, ongeacht waar onze klanten wonen."

Nordstrom is een partnerschap aangegaan met FiftyOne Global Ecommerce om internationaal winkelen te bieden. FiftyOne zorgt voor een consequente winkelervaring voor klanten van Nordstrom door alle aspecten van de internationale transactie - wereldwijde prijsstelling, betaling, logistiek en aflevering - in een geautomatiseerd online bestellingproces te integreren.

Meer informatie over internationaal winkelen bij Nordstrom, inclusief de meest recente lijst van landen waarvoor dit mogelijk is, staat op http://shop.nordstrom.com/internationalshopping. Deze website is alleen beschikbaar in het Engels. Voor hulp in een andere taal kunnen klanten
+1-319-846-4140 bellen van buiten de Verenigde Staten, +1-877-794-5304 in Canada of +1-888-282-6060 in de VS.

Nordstrom, Inc. is een van de meest vooraanstaande speciale
winkelbedrijven in het land en heeft 182 winkels in 28 staten. Nordstrom werd in 1901 opgericht als een schoenenwinkel in Seattle en heeft nu 112 volledige winkels, 67 Nordstrom Racks winkels, twee Jeffrey boetieks en één uitverkoopwinkel. Nordstrom bedient klanten ook online op www.nordstrom.com en via zijn catalogi. De aandelen van Nordstrom, Inc. worden verhandeld op de NYSE onder het symbool JWN.

FiftyOne Global Ecommerce stelt vooraanstaande Amerikaanse
winkelbedrijven in staat hun bestaande e-handel infrastructuur en online winkelervaring te gebruiken om artikelen op de markt te brengen, te verkopen en bestellingen te leveren aan het internationale winkelpubliek met garanties voor de kosten. FiftyOne regelt alles voor de internationale bestelcyclus, van verkoop en betalen in meerdere valuta tot wereldwijde logistiek, plaatselijke aflevering en klantendiensten. FiftyOne verzorgt internationale e-handel voor Anne Geddes, Anthropologie, Belisi Fashions, Brookstone, The Buckle, CHEFS Catalog, Drugstore.com, Johnston & Murphy, Overstock.com, SureSource en vele anderen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in New York City. Meer informatie staat op www.fiftyone.com.

CONTACTPERSONEN VOOR DE MEDIA:
Colin Johnson
Nordstrom, Inc.

+1-206-373-3036

Don Goncalves
FiftyOne Global Ecommerce

+1-781-793-9380
dgoncalves@tizinc.com

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20001011/NORDLOGO)

Colin Johnson van Nordstrom, Inc., +1-206-373-3036; of Don Goncalves van FiftyOne Global Ecommerce, +1-781-793-9380, dgoncalves@tizinc.com






-