Gemeente Almelo

Gratis ijspret voor leerlingen basisonderwijs: dolenthousiaste kids al weg vóór startschot

4 november 2009 - Ruim driehonderd leerlingen en begeleiders van de basisscholen De Mare, de Vrije School, De Kubus, De Griffel en De Twijn van de IJsbaan Twente in Enschede voor de eerste gratis schaatsclinic.

Kinderen op de ijsbaan
Vol enthousiasme van start

Het was de start van een serie van tien van deze ochtenden voor de groepen 7 en 8 van het Almelose basisonderwijs. Na een welkomstwoord en startschot van wethouder Jan van Marle om half tien begon de pret, hoewel sommige dolenthousiaste kids al weg waren voordat het startschot was gevallen. Leerlingen konden vrij schaatsen maar ook schaatsles krijgen. Ook was er warme choco, koek en een oranje muts voor iedereen. Om half twaalf reden de touringcars weer richting Almelo.

In prima handen
De clinics zijn een initiatief van het teamonderdeel sport van de Gemeente Almelo in samenwerking met de IJsbaan Twente. De organisatie op de baan was in prima handen van medewerkers en vrijwilligers van deze baan. Leden van de Almelose IJsclub Twente deelden folders uit.

Schaatssport promoten
De tien ochtenden zijn bedoeld om de schaatssport te promoten en de IJsbaan Twente bekend te maken. In totaal doen er 1800 kids aan mee die worden vervoerd met 35 touringcars. De schaatshuur is gratis en na afloop krijgen de leerlingen een waardebon om twee keer gratis te schaatsen, samen met een volwassen begeleider.