Apple Nederland

Nu meer dan 100.000 programma's verkrijgbaar in de App Store

Cupertino, 4 november 2009 - Apple maakt vandaag bekend dat ontwikkelaars inmiddels meer dan 100.000 programma's hebben gemaakt voor de revolutionaire App Store, de grootste winkel voor programma's ter wereld. In 77 landen kunnen bezitters van een iPhone of iPod touch kiezen uit een enorme hoeveelheid programma's in 20 categorieën, waaronder games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, referentie en reizen. Er zijn inmiddels meer dan twee miljard programma's gedownload en hiermee is de App Store met recht de populairste onlinewinkel ter wereld voor programma's te noemen.

"De App Store, waarin inmiddels meer dan 100.000 programma's verkrijgbaar zijn, biedt bezitters van een iPhone of iPod touch wereldwijd ongekende nieuwe mogelijkheden", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "De iPhone SDK vormde het eerste belangrijke platform voor mobiele applicaties en onze klanten zijn erg enthousiast over de programma's die onze ontwikkelaars maken."

"De App Store betekende een definitieve omwenteling in de branche voor games voor mobiele apparatuur," aldus Travis Boatman, vice president van Worldwide Studios, EA Mobile. "Deze onlinewinkel, met een bereik van 50 miljoen iPhone- en iPod touch-gebruikers wereldwijd, heeft ons een unieke kans geboden om hoogwaardige EA-games te ontwikkelen, die inmiddels zeer populair zijn."

"De wereldwijde reactie op onze I Am T-Pain-app heeft met 10.000 downloads per dag onze stoutste verwachtingen overtroffen", aldus Jeff Smith, CEO van Smule. "Dankzij de App Store zijn we uitgegroeid tot een succesvol bedrijf en we gaan zeker een spannende toekomst tegemoet."

Apple heeft de zoekmogelijkheden in de App Store verbeterd met nieuwe functies als Genius voor Apps, App Store Essential-selecties, lijsten met subcategorieën en meer waardevolle recensies van gebruikers. En met het onlangs uitgebrachte iTunes 9 kunnen gebruikers hun programma's ook eenvoudiger dan ooit direct in iTunes ordenen en synchroniseren. De programma's worden op de iPhone of iPod touch in dezelfde lay-out weergegeven.

De nieuwe iPhone OS 3.0-software, die deze zomer is uitgebracht, biedt meer dan 100 nieuwe voorzieningen voor iPhone- en iPod touch-gebruikers, waaronder knippen, kopiëren en plakken, MMS, liggende weergave in Mail, Sms en Notities, stereo-Bluetooth, schudden voor de shufflemodus, ouderlijk toezicht, automatisch inloggen op Wi-Fi-hotspots en pushmeldingen. Deze nieuwe voorzieningen zijn razend populair gebleken bij gebruikers, en er zijn al meer dan twee miljard pushmeldingen verstuurd naar programma's die in de App Store verkrijgbaar zijn. Bovendien kunnen vooraanstaande ontwikkelaars hun klanten via de onlangs uitgebrachte functie voor het doen van aankopen vanuit een programma de keuze geven om materiaal, abonnementen en digitale voorzieningen rechtstreeks vanuit hun programma's te kopen.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.