PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

Debat over Schuldhulpverlening


Datum: Woensdag 4 November '09

Tijd: 20:00-22:00 uur

Locatie: De Mirandazaal in het Stadhuis

Info: Adri van den Dries

Tel: 06-4116 1804

Het gaat niet goed met de Schuldhulpverlening in Amsterdam. De berichten, die hierover zo ongeveer wekelijks in de pers verschijnen stemmen niet vrolijk. De burgers en instellingen in de stad spreken ons daar op aan. En als PvdA hebben we hoog in het vaandel dat we mensen met problemen zullen helpen, en die groep groeit snel. Er worden wel mooie nota's gemaakt, maar het effect is niet zichtbaar.

Nou is het in Amsterdam ook behoorlijk gecompliceerd georganiseerd, met heel veel spelers in het veld. Is deze opzet nog van deze tijd of moet dat nou eens fundamenteel anders? Daarover willen graag een discussie met (deel)raadsleden uit de stad, deskundigen uit het veld en andere betrokkenen/belangstellenden. Op een oproep tot debat is positief gereageerd door de Gemeenteraadsfractie (Emre Unver, woordvoerder Sociale Zaken) en door de deelraadsfracties van Centrum, Oud West, Oost-Watergraafsmeer, Zeeburg, Oud-Zuid, Noord en Osdorp.

Deelnemers, die zich tot nu toe gemeld hebben zijn: Bart van der Neut (directeur Raster-Madi), Paul Scheerder (Leefkringhuis Noord), Emre Unver (gemeenteraad), Ger Rolsma (Centrum), Lea van Geesink (Oud West), Joke van Zelst (O-WGM), Edward Vos (Osdorp), Adri van den Dries (Zeeburg).

Het debat zal plaatsvinden op 4 november 2009, in de De Mirandazaal in het Stadhuis, van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u zich wenden tot Adri van den Dries, 06-4116 1804 (a3vddries@gmail.com).