Ingezonden persbericht


Rackserver Primeur op Storage Expo

Zoetermeer, 22 oktober 2009 - Rackserver toont tijdens Storage Expo de Primeur van de Osam Mini ITX Blade, een energiezuinige, duurzame en snel vervangbare oplossing met een unieke open structuur. Tijdens de beurs, die op 4 en 5 november in de Jaarbeurs wordt gehouden, geeft Rackserver op gezette tijden een demonstratie van de Mini Blade aan geïnteresseerden. U vindt Rackserver op stand A068.

Met de introductie van de Osam Mini ITX Blade van Rackserver komt er nu voor het eerst een blade server op de markt waarbij meerdere typen moederborden gebruikt kunnen worden. De Osam Mini ITX Blade kan worden toegepast als extra server om data te beveiligen, en is ook geschikt voor telecomtoepassingen, als webserver en als cluster.

De Osam Mini ITX Blade bestaat uit 8 systemen die gebruik maken van slechts één spanningsbron. Bij elk apparaat dat stroom gebruikt, is er sprake van licht stroomverlies. Doordat de Osam Mini ITX Blade met acht moederborden slechts één voeding gebruikt, wordt dat verlies kleiner gemaakt. In een serverpark kan dat snel oplopen tot een behoorlijke besparing.

Flexibel

De gebruiker haalt met de Osam Mini ITX Blade flexibiliteit in het serverpark in huis. De Osam Mini ITX Blade is namelijk niet gebonden aan één leverancier van moederborden. In tegenstelling tot andere blade-systemen op de markt is het bij de Osam Mini ITX Blade mogelijk verschillende typen moederborden te gebruiken. Hierdoor wordt de Osam Mini ITX Blade een duurzame oplossing voor gebruikers. De Osam Mini ITX Blade is geschikt voor MKB bedrijven en enterprises.

Rackserver besloot over te gaan tot deze productontwikkeling aangezien er een duidelijke vraag was naar een goedkoper blade-systeem met een open structuur. Door de enorme toename van dataverkeer, winnen blade-oplossingen _ waarbij zoveel mogelijk capaciteit uit een vierkante meter wordt gehaald _ enorm aan populariteit.

Kostenverlagend

Elke blade bevat intern geheugen, netwerkverbinding, disk drives en één processor. Blade servers verhogen de efficiency in datacenters, terwijl de cost of ownership door de lagere kosten per server, beperkt beheer en ruimtebesparing aanzienlijk verlaagd wordt. Doordat de bladeserver minder energie verbruikt en het eenvoudiger is systemen te vervangen, zijn de kosten per server en de beheerskosten beduidend lager.

De Rackserver Osam Mini ITX Blade zal vanaf Q1 2010 leverbaar zijn. De standaard versie van de Mini IXT Blade is beschikbaar in twee uitvoeringen:


1. Op basis van een Intel ATOM 1.6GHz Dual Core processor - 33Watt


2. Op basis van een Via 1.5GHz C7 Processor - 12Watt

Kijk voor de specificaties van de Osam Mini IXT Blade op www.rackserver.nl

Over Rackserver

Rackserver is leverancier van hardware voor serverparken en datacenters. Het bedrijf levert onder andere servers, KVM- en netwerkswitches, servermanagement- en storage-oplossingen voor het MKB en enterprises. Rackserver, made in Holland, heeft een ervaren sales- en technisch team dat systemen samenstelt voor een klantengroep met uiteenlopende wensen en behoeften. Voor meer informatie: http://www.rackserver.nl


---



Ingezonden persbericht