Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t (embargo tot 4 november 2009) 27 oktober 2009

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Veenhof

De heer P. Veenhof (24 april 1949) uit De Meern is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op dinsdag 3 november 2009 ontvangt hij uit handen van burgemeester E.L. Jansen BA een Koninklijke Onderscheiding.

De heer Veenhof werd in 1970 als aspirant brandwacht bij het brandweerkorps van Vleuten-Haarzuilens aangesteld. In 1979 behaalde hij het diploma onderbrandmeester, voor die tijd een bijzondere prestatie. In 1989 werd de heer Veenhof benoemd tot brandmeester.

Op 1 juni 2002 werd aan de heer Veenhof, op dat moment bevelvoerder van het korps Vleuten-Haarzuilens, na 32 jaar vrijwillige brandweer eervol ontslag verleend. Omdat hij toen in Montfoort ging wonen en werken, is hij op 1 januari 2002 bij het Korps Montfoort aangesteld als bevelvoerder. Sinds die tijd heeft hij op deskundige wijze bijgedragen aan de implementatie van de Leidraad Oefenen. Als oefenleider heeft de heer Veenhof veel oefeningen georganiseerd.

Tijdens zijn aanstelling als vrijwilliger bij de brandweer in Montfoort stelde de heer Veenhof zich direct beschikbaar als leider van de jeugdbrandweer. Naast het organiseren van de oefenavonden was hij ook jurylid bij diverse wedstrijden. Mede door zijn inzet zijn er vanuit de jeugdbrandweer vier leden doorgestroomd naar het brandweerkorps.

Binnen de brandweervereniging maakte de heer Veenhof deel uit van de kantinecommissie. Daar draaide hij wekelijks bardienst bij toerbeurt en maakte hij na afloop van de oefenavonden en andere acties de kantine schoon.

De heer Veenhof is altijd actief geweest binnen de brandweer en voor veel brandweermensen een voorbeeld. Bij het uitrukken van de brandweer was hij er altijd. Dat waren zeker niet altijd prettige gebeurtenissen. Soms gingen die gepaard met veel leed.

Op 1 juni jl. kreeg de heer Veenhof wegens het bereiken van de 60-jarige leeftijd eervol ontslag van het korps van Brandweer De Waarden.

Noot voor de redactie/