Ingezonden persbericht



---


Persbericht

ANIMATIE OP EN IN HET UTRECHTSE STADHUIS:

Op de gevels - Handelingen van Maarten Isaäk de Heer In het Stadhuis - Tentoonstelling Kika & Bob van Fons Schiedon Animation Magazine (programma) online Kaartverkoop van start Accreditatieformulier te downloaden 13e Holland Animation Film Festival Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer. 4 t/m 8 november 2009 in Utrecht Filmtheater `t Hoogt, City / Movies, Theater Kikker http://www.haff.nl Programma online / kaartverkoop van start!
Het programma van het Holland Animation Film Festival staat online! Kijk op www.haff.nl voor het programmaschema en alle informatie. Tevens is online het gloednieuwe Animation Magazine te downloaden in pdf met daarin alle programma- informatie van HAFF 2009. Kaarten kunnen al online gekocht worden. Animatie in de openbare ruimte ­ Handelingen van Maarten Isaäk de Heer Tijdens het Holland Animation Film Festival zal er niet alleen binnen het veilige duister van de bioscoopzaal animatie te zien zijn. Op de openingsavond van het HAFF op woensdag 4 november om 18:30 uur gaat de installatie Handelingen van Maarten Isaäk de Heer in première op de gevels van het Utrechtse Stadhuis. Als de zon onder is, verschijnt deze bijzondere installatie in het hartje van Utrecht.
Handelingen is een unieke geanimeerde zoekprent waarin het wemelt van de kleine gebeurtenissen. Binnen een statisch kader wordt een fictieve maar onmiskenbaar Nederlandse inkijk getoond. Met een dorpje, een kerk, een kanaal, akkers en weilanden, veel rotondes en hangjongeren. Alles verloopt rustig, totdat er brandjes uitbreken, mensen beginnen te schreeuwen en er paniek ontstaat. Plots keert de rust terug. Mensen bedaren en er wordt opgeruimd en schoongemaakt.




Handelingen is een ononderbroken totaalshot, die als een loop vertoond wordt op de gevels van het Utrechtse Stadhuis. Handelingen gaat eveneens in première op 4K, de filmnorm van de nabije toekomst met een waanzinnig hoge resolutie, in het speciale programma `What the 4K!' op vrijdag 6 november.

Tentoonstelling Stadhuis - De visuele reis van Kika & Bob ­ Fons Schiedon Niet alleen OP het Utrechtse Stadhuis wordt animatie vertoond, maar ook IN het stadhuis. Tegelijkertijd met Handelingen opent de tentoonstelling 'De visuele reis van Kika & Bob'. Kika & Bob is een 26-delige animatieserie over brandweerman Bob en het slimme meisje Kika, die de wereld over reizen om Kika's kat Tijgertje te redden. Op hun reis worden ze geconfronteerd met vreselijke obstakels en rare mensen en dieren. Alle 26 afleveringen hebben hun eigen unieke uitstraling gekregen. Een team van 18 ontwerpers werkte met production designer Fons Schiedon aan ongeveer 4000 verschillende ontwerpen, uiteenlopend van uitgebreide jungle-panorama's tot een eenvoudige koffiebeker. In 'De visuele reis van Kika & Bob' is een kleine selectie gemaakt uit deze grote verscheidenheid achtergronden en bijfiguren die voor de serie zijn geproduceerd. Er zijn ruwe schetsen, color scripts, character models en definitieve achtergrondplaten, die zowel een inzicht geven in de productie van een dergelijke serie, alswel eenvoudigweg een collectie vormen van sfeervolle tekeningen van exotische locaties en figuren.
Fons Schiedon is tijdens het Holland Animation Film festival jurylid voor de competitie Shorts.
De leader is te downloaden van:
http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv.zip Kaartverkoop
De online kaartverkoop is gestart
Losse toegangskaart: 8,-
HAFF-pas: 12,50 ­ Losse toegangskaart met HAFF-pas: 5,- HAFF passe-partout: 85,-

---

Organisatie
De staf van het Holland Animation Film Festival bestaat uit Gerben Schermer (directeur, programma), Erik van Drunen (programma), Marieke van Bueren (productie), Rozemarijn Gerritsen (publiciteit), Lex Veerkamp (marketing), Anet ter Horst (publicaties).
Hoogt 4, 3512 GW Utrecht - tel. 030-2331733 / fax 030-2331079 e-mail: info@haff.nl ; gerben@haff.nl ; rozemarijn@haff.nl ; etc.