Ingezonden persbericht


Persbericht

HOOGTEPUNTEN & GASTENLIJST
13e Holland Animation Film Festival Nog 5 dagen te gaan, voor het leukste festival van het jaar!

Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer. 4 t/m 8 november 2009 in Utrecht Filmtheater `t Hoogt, City / Movies, Theater Kikker http://www.haff.nl Openingsavond wereldpremière voor Robin Noorda en Bethany de Forest

Red-end and the Seemingly Symbiotic Society, de korte stopmotion film van de Nederlandse filmmakers Robin Noorda en Bethany de Forest gaat in wereldpremière op de openingsavond woensdag 4 november, 20.00 in City en in première in het 4K, op vrijdag 6 november.
Openingsfilm First Squad: The Moment of Truth
First Squad, de spannende Japans-Russische coproductie van Yoshiharu Ashino, Aljoscha Klimov en Misha Shprits draaide al op een aantal grote internationale filmfestivals, zoals Pusan International Film Festival in Zuid-Korea, en het Cannes Film Festival.
Juryleden competities
Juryleden competitie Shorts: Alexei Alexeev, Isabella Favez, Osbert Parker, Fons Schiedon en Han Schuil. Juryleden competitie Opdrachtfilms: Dominic Buttimore, Mieke Gerritzen en Motomichi Nakamura.
Juryleden competitie Studentenfilms: Michelle Nardone, Michiel Snijders en Anna Solanas.
Japanse animatie ­ Japan Imaginative Power
Hoogtepunten van anime en aandacht voor korte en lange producties, historisch en ultramodern, samengesteld door Mitsue Eguchi, artistiek leider van OpenArt in Japan.
Animatie in de openbare ruimte ­ gratis toegankelijk Op de gevel van het Utrechtse stadhuis is elke avond de bijzondere projectie Handelingen van Maarten Isaäk de Heer te zien. Als de zon onder is tot middernacht, voor iedereen te zien en gratis!
Animated Feats and Docs
Bijzondere, lange animatiefilms en -documentaires zoals First Squad (openingsfilm), Room and a Half, Up, Paniek in het Dorp, Coraline, Piercing I, Alice, 9, Astro Boy, 5 Centimeters per Second, Immigrants, My dog Tulip.




Astro Boy - van David Bowers
De robotheld Astro Boy is terug! Een gloednieuw avontuur van het beroemde personage van Osamu Tezuka.
The Cutting Edge
Programma's op het scherp van de snede, met o.a. What the 4K!, Pictoplasma, Digital Art Direction, SIGGRAPH Asia Electronic Theatre, Bash of Stash!, n(EU)w, Cartoon d'Or 2009.
Cartoon d'Or 2009
Prestigieuze Europese prijs voor korte animatiefilms van Cartoon. Dit programma toont de finalisten én de winnaar van de Cartoon d'Or 2009: Please Say Something van David OReilly.
Willem Thijssen ­ Animatie-intendant
De eerste animatie-intendant van het Nederlands Fonds voor de Film Willem Thijssen ontvouwt zijn plannen op zaterdag 7 november in de Janskerk. VJ-Show Motomichi Nakamura
De New-Yorkse Japanner Motomichi Nakamura, maker leader HAFF 2009 en jurylid competitie Opdrachtfilms, brengt een spectaculaire AV-set op zaterdagavond 7 november in het Centraal Museum. Tot in de kleine uurtjes onderdompelen in een fijne portie elektro en breakbeats.
Kunststripbeurs
Zaterdag 7 november in de Janskerk, de eerste Kunststripbeurs, georganiseerd door Fonds BKVB strip-intendant Gert Jan Pos. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Aansluitend de uitreiking van de competitie Publieksprijs Nederlandse animatie.
HAFFTube voor internationale webcompetitie
Feestelijke bekendmaking van de winnaar van de competitie HAFFTube op de openingsavond woensdag 4 november in City, Utrecht. De leader is te downloaden van:
http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv.zip Kaartverkoop
De online kaartverkoop is gestart
Losse toegangskaart: 8,-
HAFF-pas: 12,50 ­ Losse toegangskaart met HAFF-pas: 5,- HAFF passe-partout: 85,-

---

Organisatie
De staf van het Holland Animation Film Festival bestaat uit Gerben Schermer (directeur, programma), Erik van Drunen (programma), Marieke van Bueren (productie), Rozemarijn Gerritsen (publiciteit), Lex Veerkamp (marketing), Anet ter Horst (publicaties).