KNHS

Indoor Wierden slaat aan bij ruiters én sponsors 2 november 2009

WIERDEN De 33ste editie van Indoor Wierden (CSI 2) mag zich verheugen in een grote belangstelling van de Nederlandse en buitenlandse ruitercombinaties uit de subtop. Maar niet alleen van de deelnemers. Ook de sponsors blijven het evenement ondanks de economisch mindere tijden bijzonder trouw. De startlijsten puilen uit en de beschikbare hospitalityruimte is compleet volgeboekt.

Voor het internationale programma, dat woensdag 4 november van start gaat en zaterdag 7 november wordt afgesloten met de strijd om de Grote Prijs van Wierden, hebben zich ruiters uit liefst achttien landen aangemeld. Daaronder een aantal bekende namen. Voor Oostenrijk komen bijvoorbeeld Julia Kayser en Robert Puck in actie. Denemarken vaardigt Sarah Moller Pedersen af. Voor België gaat Simone de Rossella, actief bij Stal Grootelaar in Manderveen, van start. De in deze regio niet onbekende Martin Haunhorst is een van de Duitse vertegenwoordigers en krijgt gezelschap van onder anderen twee ruiters van de vermaarde stal van Paul Schockemöhle. Zelfs vier landen buiten Europa sturen ruiters naar de Vossenbos. Het veld telt vier Amerikanen, een Canadees, een Japanner en een Libanees.

Uiteraard vormt het contingent Nederland de meest forse inbreng in Wierden. En daar zijn een paar grote namen bij. Zo maken de toppers Jeroen Dubbeldam, Ben, Wim en Gerco Schröder, Gert-Jan Bruggink, Peter Geerink, Willem Greve, Marc Houtzager, Angelique Hoorn, Nathalie van der Mei en Woutjan van der Schans hun opwachting. Uit eigen regio mogen ze forse tegenstand verwachten van onder anderen Remco Been, Tom Brinkman, Marleen Bruggink, Sander Geerink, Wesley Heijdens, Gijs Mosman, Chantal Regter, Kirsten Rikkert, Rob Scherphof, Sjaak Sleideirnk, Henri Stegeman, Judith Vetker, Robert Vos en Hilde Woudstra.

Het internationale programma van Indoor Wierden wordt voorafgegaan door de rubrieken voor landelijke ruiters. Die trapten zaterdag al af in de klasse L en zetten vanaf maandag hun concours voort. De combinaties in de klassen Z en ZZ komen vanaf woensdag dagelijks in actie. Die avond wordt ook de eerste internationale rubriek verreden, een parcours direct op tijd (1,35 meter).
De hoofdrubriek om de Grote Prijs van Wierden staat voor zaterdag 7 november om 20.30 uur op de agenda.

Kür op muziek van Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen, eerder dit jaar imponerend Europees kampioene Grand Prix Special, verzorgt dinsdagavond 3 november tijdens Indoor Wierden een demonstratie van de kür op muziek. De amazone uit Beilen werd eerder dit jaar met haar toppaard Parzival verrassend Europees kampioene dressuur in Windsor op het onderdeel Grand Prix Special. Ze versloeg daar met een wereldrecordscore zowel Edward Gal als Anky van Grunsven. Ook haalde ze goud met de Nederlandse equipe en zilver individueel in de kür op muziek. Vanaf circa 22.00 geeft Cornelissen eerst een uitleg van ongeveer tien minuten over haar wijze van trainen. Vervolgens kan het publiek genieten van haar kür op muziek. De dinsdagavond in Wierden wordt per traditie zeer druk bezocht. Voor het optreden van Adelinde Cornelissen is er onder meer een spectaculaire wedstrijd Six Bar-springen.

Voor meer informatie, zie www.indoorwierden.nl