Ingezonden persbericht


Verkiezing beste huiswijnen van Nederland

Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie

Jarenlang organiseert Proefschrift de officiële regionale huiswijncompetities gedurende het jaar. Hoogtepunt ieder jaar is Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie (landelijke finale), waarvan de winnaars tijdens Wine Professional bekend worden gemaakt. Importeurs en horecaondernemers worden ook dit jaar weer uitgenodigd om deel te nemen aan Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.

Nieuwe opzet

the WINE and FOOD association heeft de organisatie van de voorronden en landelijke finale tegen het licht gehouden, en overleg gevoerd met diverse deelnemers. Met ingang van dit jaar is de opzet van de competitie drastisch gewijzigd.

De belangrijkste wijzigingen zijn: 1 keer per jaar insturen voor alle categorieën en regio's (indien van toepassing), 1 keer per jaar inschrijfgeld, 1 inschrijfformulier, kostenbesparend.

Blijvend zijn de regionale winnaars en landelijke winnaars (bij voldoende kwaliteit en inzendingen). De winnaars worden wederom tijdens Wine Professional bekend gemaakt. Zoals gebruikelijk verschijnt een uitvoerig verslag in het vakblad Proefschrift (uitgave 22.6, januari/februari 2010).

Basiscriteria

Als basiscriteria voor alle huiswijnen, ongeacht het type horecagelegenheid, kunnen genoemd worden: doordrinkbaar, schoon, fruitig, fris zuurtje, niet per se rond van smaak, maar wel met voldoende vulling. Daarnaast mag je een relatieve betaalbaarheid verwachten. Relatief, omdat de prijzen uiteraard gekoppeld zijn aan het type en het niveau van de horecazaak.

Inschrijfformulier & Reglement

Het reglement en inschrijfformulier kan worden opgevraagd via info@thewinesite.nl

Insturen

De wijnen kunnen uitsluitend worden ingezonden van 16 tot en met 20 november a.s. Het compleet ingevulde inschrijfformulier dient vóór 18 november verstuurd te worden naar info@thewinesite.nl (zie ook de bijlagen).

Officiële partners

De aandacht voor huiswijn is de laatste jaren duidelijk gegroeid. Zowel van de kant van de horeca zelf, de wijnimport en als van de consument. Er wordt meer nagedacht en gediscussieerd over nut, functie, relevantie en prijsstelling en beter gelet op kwaliteit, inzetbaarheid en originaliteit. Van alle kanten wordt erkend dat de hedendaagse consument bij een bezoek aan een horecagelegenheid moet kunnen rekenen op een goed en betaalbaar glas huiswijn. Ook als het gaat om de meer prestigieuze horecasegmenten als toprestaurants en wijnbars. En dat wordt onderstreept door het feit dat niet alleen Koninklijke Horeca Nederland, maar ook de restaurantassociaties Alliance Gastronomique, Relais Restaurants, Les Jeunes Restaurateurs d'Europe en Les Patrons Cuisiniers sinds 2007 officieel de Proefschrift Huiswijncompetities ondersteunen.

the WINE and FOOD association

the WINE and FOOD association is uitgever van de Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau, het wijntijdschrift Proefschrift, De ProefKrant en het naslagwerk met de allerbeste verkrijgbare wijnen JAARGIDS WIJN. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is the WINE and FOOD association organisator van diverse toonaangevende competities zoals de Verkiezing van de Wijn van het Jaar (Proefschrift Wijnconcours), Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.