Neways Electronics International N.V.

P E R S B E R I C H T

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Omzet en resultaat naar verwachting in derde kwartaal

SON, 4 NOVEMBER 2009 - NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in lijn met eerder uitgesproken verwachtingen in het derde kwartaal een substantieel lagere omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode in 2008. De eerder ingezette en doorgevoerde kostenreducties hebben effect gesorteerd en geleid tot een verbetering van het operationeel resultaat ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009. Het operationeel resultaat in de maanden juli en augustus was negatief, maar in september licht positief. Zowel omzet als orderintake zijn sinds september duidelijk toegenomen.

Kostenreductieprogramma en financiële positie
De inmiddels grotendeels doorgevoerde kostenbesparingen zullen per eind 2009 leiden tot een break-even niveau van tussen de EUR 195 miljoen en EUR 190 miljoen op basis van (netto-)omzet.

In het derde kwartaal heeft een strikt cashflow- en werkkapitaalbeheer geleid tot een efficiëntere aanwending van middelen en een verkorting van de balans. De financiële positie van Neways blijft met een solvabiliteit van ruim 43% sterk.

Verwachtingen
Voor het vierde kwartaal en de eerste maanden van 2010 is Neways gematigd positief. De gestegen orderintake is met name terug te voeren op vraagherstel vanuit de halfgeleider en automotive sector. Dit is echter zeker niet in alle sectoren het geval, waardoor er op dit moment nog geen sprake is van een breed gedragen herstel op de Electronic Manufacturing Services-markt.

De verwachting is dat het vierde kwartaal voor Neways beter zal zijn dan de afgelopen drie kwartalen, waarbij de mate van verbetering wel zal afhangen van eindejaarseffecten. Op basis hiervan gaat Neways er vanuit dat het nettoresultaat in de tweede helft zal verbeteren ten opzichte van de eerste helft van 2009.