Trots op Nederland

Nieuws

04 nov 2009 | Misleiding in begroting Balkenende IV

Bij de voorbereiding van het debat over de begroting van het Ministerie van Justitie heeft Rita Verdonk een zeer verontrustende ontdekking gedaan. Er is niet één begroting van Justitie, er zijn twee begrotingen.

Dit is misleiding van de Tweede Kamer. TrotsopNederland vraagt zich af over welke begroting het debat moet gaan bij de geplande begrotingsbehandeling van vandaag en morgen. Waarom heeft dit Kabinet twee versies gemaakt van dezelfde begroting. Één voor de pers, en dus voor de burgers en één voor de Tweede Kamer. Wederom is dit een voorbeeld van de onbetrouwbaarheid van de Overheid.

Rita Verdonk eist van de Minister, voor aanvang van het debat deze morgen, een verklaring waarom de immigratiecijfers EUR 7 miljoen positiever worden voorgesteld dan daadwerkelijk het geval is. Tevens wil zij van de Minister de bevestiging krijgen dat alle andere cijfers in de begroting wel kloppen. Van de Minister President wil Rita Verdonk de zekerheid krijgen dat alle andere begrotingen wel juist zijn.

Kijk naar de persoonlijke toelichting van Rita Verdonk Zie het origineel