KNSB


Nieuws / Persberichten /

Shorttrackers leven relaxed naar start olympisch kwalificatietoernooi toe


Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2009

Montreal (KNSB) - Na een voorbereiding van enkele dagen in het Canadese Trois-Rivières is de shorttrackploeg van de bondscoaches John Monroe en Dave Versteeg neergestreken in Montreal. De plek waar donderdag het eerste olympisch kwalificatietoernooi van start gaat.

"De sfeer in het team is goed. Er is maar weinig olympische ervaring in dit team, maar de rijders zijn verrassend relaxed en het is gezellig. Dat is voor mij belangrijk. Iedereen weet dat je het beste schaatst als je plezier hebt in wat je doet", aldus Monroe. De Canadees verwacht veel belangstelling. "Er ligt shorttrackgeschiedenis in Montreal. De tribunes zullen vol zitten, zeker nu Canada gastland is voor de Winterspelen. Sinds het WK teams in Heerenveen houdt mijn team van publiek. Ze hebben geleerd om er energie uit te halen."

Sjinkie Knegt voelt zich, een paar dagen voor de wedstrijden, goed. "Ik merk dat ik echt fit begin te worden. Dat zie ik ook aan de anderen. We kunnen steeds harder en langer op hoge snelheid rijden." Druk maakt de nuchtere Fries zich nog niet. "Dat komt donderdag wel, als het begint. Ik beschouw het als een gewone wedstrijd. Dat is denk ik het beste wat je kunt doen."

Ook voor Annita van Doorn wordt het effect van het zware trainingsblok en de relatieve rust van de laatste week zichtbaar. "Iedereen zit goed in zijn vel. We beginnen uitgerust te raken na alle zware trainingen en dat ga je terugzien op het ijs. Het schaatsen voelt steeds beter. Fysiek voel ik me sterk en daardoor gaat de techniek op het ijs ook makkelijker." Komende dagen is het voor Van Doorn veel rusten, wat rustige fietstrainingen doen en af en toe een trainingsprikkel op het ijs. "Het is nu vooral een kwestie van het gevoel houden en versterken."


---