Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Samenwerking met BDO geeft het Yuki boekhouden een vliegende start

BDO EN YUKI WERKEN SAMEN AAN ADMINISTRATIEVE LASTENVERLICHTING

Rotterdam, 4 november 2009 - Ondernemers besteden gemidddeld 4 uur per week aan de administratie. Volgens sommige accountants zou dat eigenlijk méér moeten zijn, om de financiële zaken echt goed op orde te krijgen. Yuki is met een innovatie gekomen zodat het met veel minder tijd kan; een half uur per week maximaal. Op deze manier kunnen ondernemers zich focussen op waar ze goed in zijn, namelijk het ondernemerschap. En profiteren zij van houvast en sturing als gevolg van een goed gevoerde administratie.

De oprichters van Exact Software zijn 3 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van deze innovatieve service. Yuki neemt de volledige boekhouding uit handen van de ondernemer en regelt de zaken die nodig zijn om het bedrijf goed te laten draaien: factureren, BTW-aangifte, post en de overige boekhouding. Afgelopen maand sloot Yuki een samenwerkings- overeenkomst met BDO voor haar nieuwe bedieningsconcept BDO Direct.

Hoe het werkt
Het enige dat de ondernemer hoeft te doen, is het scannen van financiële en niet financiële documenten. Yuki doet de rest. Het zelflerende Yuki systeem leest en interpreteert de gescande digitale documenten, begrijpt precies waar ze heen moeten en wat ermee moet gebeuren. Wanneer een ondernemer bijvoorbeeld een factuur scant, wordt deze door Yuki automatisch herkend, verwerkt en geboekt op de juiste grootboekrekening. De ondernemer heeft binnen 24 uur inzicht in zijn actuele cijfers en wordt daarnaast ook nog door Yuki en BDO ondersteund met de juiste BTW- aangifte.

Maatwerk voor ondernemers
'Wij weten dat ondernemers betrouwbare financiële administratie belangrijk vinden, maar daar zo min mogelijk tijd en kosten aan kwijt willen zijn', geeft Alexander Leppink, directeur BDO Direct, aan. Han Knooren, directeur van Yuki licht toe: 'Onze belangrijkste filosofie is dat wij ondernemers in staat willen stellen hun passie voor het vak optimaal te benutten, zonder dat ze hele zondagmiddagen met bonnetjes en andere boekhoudkundige zaken bezig hoeven te zijn. Door de verregaande automatisering kan Yuki (startende) ondernemers de hele basisboekhouding uit handen nemen tegen een zeer scherp tarief.' Alexander Leppink van BDO Direct voegt daaraan toe: 'In aanvulling op de Yuki boekhouding verzorgt BDO Direct de meer complexe boekingen, de salarisverwerking, (tussentijdse)rapportages, jaarrekeningen en aangiftes en krijgt de ondernemer een persoonlijke adviseur. De combinatie Yuki en BDO direct staat borg voor optimaal gemak voor de ondernemer.' 'Zo bieden wij met beide concepten een dienstverlening op maat, naadloos aansluitend op de wensen van de klant', aldus Knooren.

Over Yuki
Yuki werd opgericht in 2007 door Arco van Nieuwland, Lucas Brentjens en Sebastian Toet. De oprichters - die in 1984 ook aan de wieg stonden van Exact Software, hebben sindsdien gewerkt aan de ontwikkeling van Yuki, dat begin van dit jaar is gelanceerd. Inmiddels zijn al ruim 100.000 financiële transacties door Yuki verwerkt voor honderden nieuwe Yuki klanten. Kijk voor meer informatie op www.yuki.nl of http://www.bdodirect.nl/Prijs.aspx (arrangementscode: 'yuki').

EINDE BERICHT

Noot voor redacties

Achtergrondinformatie (