Ingezonden persbericht


Tilburg ­ 4 november 2009

ProFinT en Taxateurs Unie zijn een samenwerking aangegaan waarbij ProFinT de dienstverlening van Taxateurs Unie onder de aandacht brengt bij haar aangesloten intermediairs. Specifiek voor intermediairs (aangesteld door ProFinT) geldt dat ProFinT voor die taxaties een jaarlijkse indexering (gedurende een periode van 3 jaar) van de taxatiewaarde zal overleggen aan het intermediair zonder kosten. "Klantcontact is essentieel voor de toegevoegde waarde van het intermediair. Deze aangeboden indexatie zal zowel het intermediair en consument zeker waarderen. Dit is een waardevolle dienst voor het intermediair welke nu een ideale tool heeft om op basis van ,,servicing bij haar klant in beeld te komen. Mogelijkheden om financieel voordeel te behalen in o.a. het hypotheekdossier worden hierdoor zichtbaar.", aldus Marc Jochem Operationeel directeur van ProFinT.
ProFinT ziet Taxateurs Unie dan ook als één van de belangrijke initiatieven die onderdeel is van de verandering die momenteel in de taxatiemarkt plaatsvindt. Taxateurs Unie profileert zich als een met waarborgen omringd ,,taxatie-validatie-platform met aanvullende faciliteiten (van opdrachtverstrekking tot financiële afwikkeling) voor taxateur en intermediair. Onlangs meldde Taxateurs Unie dat het door de Stichting WEW genomen initiatief, de eisen inzake taxatierapporten per 1 januari 2010 ter verkrijging van Nationale Hypotheek Garantie te verscherpen, door Taxateurs Unie met grote instemming was ontvangen.
Gezien de huidige ontwikkelingen in de branche is een samenwerking met een partij als Taxateurs Unie dan ook van belang om de service richting aangesloten intermediair te verbeteren en op de toekomst voor te bereiden.
ProFinT staat bekend als een transparante arrangement- en serviceorganisatie voor het zelfstandige intermediair. Continu op zoek naar manieren om haar service te optimaliseren en haar propositie te verbeteren. Samenwerken met professionele en innoverende partners is hierom van doorslaggevend belang.