Ingezonden persbericht


Persbericht

Awards voor rolmodellen van WomeninIT uitgereikt

~ Vrouwelijke rolmodellen in ICT in de schijnwerpers tijdens slotevent WomeninIT ~

Vianen, 4 november 2009 - Stichting WomeninIT heeft tijdens haar slotevenement de rolmodellen bekend gemaakt van de WomeninIT awards. Tijdens het slotevenement, met als thema 'Vrouwelijke rolmodellen', werden awards uitgereikt in de categorieën 'Vrouwelijke manager in de ICT', 'Aankomend talent in de ICT' en 'Vrouwelijke collega in de ICT'.

In de categorie 'Vrouwelijke manager in de ICT' ging de award naar Anneke Burger. De award voor 'Aankomend talent in de ICT' werd uitgereikt aan Sebnem Arslan. Tot rolmodel als 'Vrouwelijke collega in de ICT' werd Marije van den Berg verkozen.

De awards zijn door WomeninIT in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op vrouwelijke ICT-professionals en zo hun zichtbaarheid te vergroten. De eerste editie van deze award-uitreiking was meteen een groot succes. Er werden 30 vrouwelijke ICT-ers aangedragen door hun, veelal mannelijke, collega's. Van deze 30 werden er negen genomineerd voor de awards. Een professionele jury heeft nu uit deze negen nominaties de drie rolmodellen gekozen.

"Als stichting maken we ons sterk om zoveel mogelijk vrouwen enthousiast te krijgen voor een carrière in de ICT", zegt Symonne Swaag, oprichtster van WomeninIT. Awards als deze sluiten hier perfect bij aan. De gekozen vrouwen zijn alle drie rolmodellen, die commitment, enthousiasme en kunde aan de dag leggen in hun dagelijkse werkzaamheden en omgang met hun collega's. Ik ben er dan ook trots op hier vandaag extra aandacht aan te mogen schenken door deze vrouwen vandaag in het zonnetje te mogen zetten."

De gekozen rolmodellen ontvangen naast de award ook een prijs die is afgestemd op hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Deze prijzen worden door drie sponsoren ter beschikking gesteld. Anneke Burger krijgt als rolmodel van een vrouwelijke manager in de ICT een coachingtraject aangeboden door SheConsult. i-Benefits biedt aankomend talent Sebnem Arslan een coachingtraject om zich verder te ontplooien. Hét voorbeeld van vrouwelijke ICT-collega, Marije van den Berg, krijgt van Pluk Coaching een traject dat wordt afgestemd om tot een Persoonlijk Ontwikkelingsplan te komen.

Op de website van WomeninIT (http://www.womeninit.nl/) is meer informatie te vinden over het evenement en de awards.

(360 woorden)