Ingezonden persbericht


-persbericht -

QuizChamps.nl: nieuwe online kennisquiz

Amsterdam, 4 november 2009

Vandaag is QuizChamps.nl gelanceerd: een uniek multiplayer quizplatform waar spelers hun algemene kennis kunnen meten met anderen. Geen spel tegen de computer dus, maar realtime tegen andere spelers die online zijn. Op QuizChamps speel je quizzen in allerlei categorieën, zoals showbizz, geschiedenis, actualiteiten, topografie, sport en wetenschap. Meespelen is gratis, maar tegen betaling kun je meespelen om mooie prijzen. Rondom de games biedt QuizChamps een complete community voor quizliefhebbers.

Elke speler krijgt een eigen avatar - een digitaal poppetje - dat in een virtuele quizkamer bij quizmaster Jack van Gelder aan tafel komt te zitten. Uit een database van meer dan 10.000 algemene kennisvragen komen negen vragen op tafel. Wie het snelst de meeste goede antwoorden levert, wint de game en klimt in de competitie. Het hoogst haalbare is 'Level 1' voor de spelers met de grootste algemene ontwikkeling. De professionele redactie van QuizChamps vult de vragenlijst wekelijks aan met nieuwe, actuele quizvragen.

Prijzen winnen

Spelen op QuizChamps is gratis. Wil je echter gebruik maken van alle mogelijkheden op de site dan betaal je een klein bedrag per maand. Je speelt dan tevens mee om leuke prijzen, zoals weekendjes Landal Greenparks, Digidoek.nl cadeaubonnen, parfums en DVD's. QuizChamps gebruikt een geavanceerd systeem om spelers te ranken, waardoor elke speler tegenover iemand van zijn eigen sterkte zit. Je hoeft dus niet alles te weten om kans te maken op de prijzen.

De makers van Play like a Champion

QuizChamps.nl is ontwikkeld door de makers van playlikeaChampion.nl, het grootste online voetbalquiz platform van Nederland met meer dan 100.000 geregistreerde leden. Bij de ontwikkeling van QuizChamps.nl is gebruik gemaakt van de succesvolle software van playlikeaChampion.nl.

-EINDE persbericht -




Ingezonden persbericht