Ingezonden persbericht


Persbericht

Zoetermeer, 4 november 2009

Zigana de musical met ongekend enthousiasme ontvangen

"Dit is een serieuze en boeiende musical in al zijn aspecten waar je als musicalliefhebber zeker naar toe moet" (www.theaterparadijs.nl)

In de vooravond van de Halloween, vrijdag 30 oktober, ging Zigana de musical, een productie van Harlekijn ­ Talent Scouting & Theatrical Productions, in première. Een overvolle zaal vol genodigden, toegestroomde pers en prominenten uit de theaterwereld genoot van een adembenemende voorstelling. In het nieuw gerealiseerde Platinatheater waande het premièrepubliek zich een avond lang in duistere sferen. De pers reageerde uitgelaten: "Soms voel je adem van vampiers als het ware in je nek, geniet je van mooie muziek, zang en dans en doet deze wereld je even vergeten waar je zelf leeft."

Na lang wachten is het Platinatheater in Zoetermeer eindelijk echt in gebruik. Afgelopen vrijdag is Zigana de musical feestelijk in première gegaan. De rode loper werd uitgerold, de bloedwijn werd in de glazen geschonken en de cameraflitsen schoten door de nacht. Vele prominenten uit de theaterwereld lieten de kans om Zigana de musical aan den lijve te beleven niet voorbij gaan en betraden de rode loper in Zoetermeer. Dat hun verwachtingen werden vervuld bleek uit het feit dat het publiek nog voor de slotnoot en masse opstond en haar waardering uitsprak met een oorverdovende staande ovatie.

Zigana de musical werd eenduidig positief ontvangen. Recensenten roemden enerzijds de '..lekkere muziek, veelzijdig van hoempa via bombast naar fraaie ballades, die in al zijn facetten kracht uitstraalt..' (www.musicalworld.nl). Anderzijds werd gesproken over '..spanning, sensatie, interactie, hete adem in je nek en mijn buurvrouw die van haar stoel valt en er vervolgens onderkruipt..' (ww.musicalparadijs.nl). Ook de sfeer in het Platinatheater werd door de aanwezigen geprezen, maar ook daar een tweedeling, 'een warm onthaal in een spectaculair aangeklede locatie' en 'de rillingen lopen over je rug wanneer je door angstaanjagende vampiers wordt omgeven'.

Zigana de musical is nog tot 29 november te zien in het Platinatheater aan de Platinastraat 47 in Zoetermeer. Meer informatie en mogelijkheden tot het reserveren van kaarten voor deze adembenemende voorstelling staan op www.ziganademusical.nl. Voor de dinnershowvariant van Zigana de musical zijn op 21 november nog enkele kaarten beschikbaar.

()

(noot voor de redactie,