Ingezonden persbericht


Persbericht

Tweewekelijks gesprek met vice-premier op NU.nl
~ NU.nl geeft meer aandacht aan politiek ~

Amsterdam, 4 november 2009 - Met ingang van deze week heeft nieuwssite NU.nl een tweewekelijks gesprek met André Rouvoet. Hiermee heeft NU.nl na de NOS (premier Balkenende) en RTL Z (vice-premier Bos) ook een leider uit het kabinet weten te strikken.

Het gesprek past in de ambitie van NU.nl om meer aandacht te geven aan (binnenlandse) politiek. Sinds enige tijd heeft de site al een team met eigen verslaggevers in Den Haag rondlopen. De roep van lezers om een eigen plek met politiek nieuws werd deze week ook gehonoreerd. Politiek heeft namelijk een eigen katern gekregen: www.nu.nl/politiek.

Dit katern is uiteraard ook de logische plek voor het terugkerende gesprek met Rouvoet. Dit is als video terug te zien.

"NU.nl speelt voor heel veel, vooral ook jongere, mensen een belangrijke rol in de dagelijkse nieuwsvoorziening', zo stelt Rouvoet. 'Graag ga ik op deze website het gesprek aan over actuele politieke thema's. Het worden ongetwijfeld stevige gesprekken, maar dat is alleen maar goed."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 180 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl