Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 4 november 2009

Stations Schothorst krijgt meer parkeerplaatsen voor auto en fiets

Het aantal parkeerplaatsen voor de auto en de fiets op het P+R-terrein van station Schothorst in Amersfoort wordt vergroot. Er komen in totaal 240 vrije parkeervakken voor auto's en 500 onbewaakte fietsenstallingen bij. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 3 november 2009 het definitief ontwerp goedgekeurd.

Als intercitystation heeft Schothorst dagelijks 5000 reizigers die van het stations gebruik maken. Om het gebruik van de trein te bevorderen is het nodig dat de parkeervoorzieningen in de buurt worden vergroot. In het definitief ontwerp worden de extra autoparkeerplaatsen gerealiseerd op maaiveldniveau in de groenstrook tussen de Disketteweg en de Plotterweg. De extra fietsenstallingen komen aan de hoefzijde (bij het station). De werkzaamheden voor de aanleg staan gepland voor voorjaar 2010.

Vrij parkeren
Voorlopig blijft het vrij parkeren bij het P&R-terrein in Schothorst. Een parkeerregime wordt vaak toegepast om de overlast van parkerende reizigers op de directe omgeving te voorkomen. Omdat er in het gebied in totaal 240 parkeerplaatsen bijkomen, verwachten de gemeente niet dat dit nodig is.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort