Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Norman lanceert nieuwe oplossingen ter voorkoming van dataverlies en diefstal

Hoofddorp - 4 november 2009 - Norman ASA, innovator vanvan proactieve beveiligingsoplossingen, annonceert vandaag de lancering van Norman Application en Device Control voor de zakelijke markt. Norman's nieuwe telg voorkomt dataverlies en diefstal door de uitgebreide mogelijkheden voorbij opslagapparatuur en mediadragers te laten reiken om eenvoudig toegankelijke endpoints te beveiligen.

In de huidige economie is het een uitdaging balans te vinden tussen eenvoud van werken en endpoint beveiliging. Endpoints zijn niet langer gebonden aan een gecontroleerde kantooromgeving. Werknemers installeren niet-toegestane en illegale applicaties op laptops en PC's, welke leiden tot meer supportaanvragen, verminderde performance en down-tijd. Informatie gevat in klantgegevens, corporate data en intellectueel eigendom is voor sommigen vele miljoenen waard, terwijl de kosten van dataherstel en verloren omzet zeer snel stijgen.

Norman Application & Device Control verplicht gebruik van uitsluitend geautoriseerde software en beschermt daarmee endpoints tegen malware en onbekende dreigingen. Met NADC kunnen bedrijven hun applicaties centraal beheren en controleren. Door te kiezen voor een whitelist benadering verzekeren bedrijven dat uitsluitend geautoriseerde toepassingen zijn toegestaan op laptops, PC's, bedrijfskritische servers en POS terminals en voorkomen zo het uitvoeren van onbekende of schadelijke code.

Met de kracht van NADC beperken bedrijven het risico op dataverlies en dreigingen van binnenuit significant met een minimale investering - een belangrijke factor voor grrotere en kleine organisaties met een beperkt budget.

'Het monitoren en managen van gevoelige, vertrouwelijke informatie, zeker als deze op mobiele dragers wordt gezet, is essentieel voor effectieve beveiliging van data en aantonen van compliance. Vrijwel elke organisatie heeft in haar beleid opgenomen welke gevoelige informatie via email mag worden verstuurd, maar slechts weinigen monitoren wat geschreven wordt naar en van mobiele mediadragers.' zegt Michael Theuerzeit, Product Marketing Manager bij Norman: 'We zijn blij dat we deze oplossingen nu aan onze klanten en partners kunnen aanbieden. De lancering van vandaag combineert whitelisting en opgelegde granulaire beleidsmodellen, met data shadowing functionaliteit en encryptie om onze klanten te voorzien van een krachtig controlemiddel om datalekkage te voorkomen en bij verlies van gegevensdragers de schade te beperken tot de hardwarekosten ervan.'

Belangrijkste eigenschappen van Norman Application & Device Control:
* Whitelist / 'Default deny': kent toestemming voor geautoriseerde verwijderbare apparaten of media toe aan individuele gebruikers of gebruikersgroepen
* Beleid voor verplichte encryptie van draagbare opslagmedia: centrale encryptie van verwijderbare media (zoals bv DVD's en USB drives)
* Automatische detectie van applicaties die in de organisatie worden gebruikt
* Definitie van het beveiligingsbeleid met globale en gebruikers- en machinespecifieke regels gebaseerd op organisatorische benodigdheden middels een whitelist benadering.
* Legt voor het gehele netwerk het beleid voor applicatiegebruik vast
* Automatische logging van netwerkgebeurtenissen gerelateerd aan het beveiligingsbeleid
* Installeert (tegen verwijdering beveiligde) agents op elke endpoint in het netwerk
* Volledige ondersteuning van Active Directory en Novell eDirectory / NDS structuur.

Beschikbaarheid
Norman Application & Device Control is nu beschikbaar. Wilt u meer weten over deze producten, neem dan contact met ons op via marketing@norman.nl of bezoek onze website op www.norman.nl

Klanten die geĂŻnteresseerd zijn in een 30 dagen probeerversie van Application & Device Control kunnen deze aanvragen op: http://norman.com/downloads/trial_registrations/corp_form/nl

===