Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 4 november 2009

KNLTB MANAGER FRANK VAN FRAAYENHOVEN ONTVANGT AWARD VAN ITF

Tijdens de World Wide Coaches conferentie op vrijdag 31 oktober 2009 in Valencia, Spanje, heeft Frank van Fraayenhoven, manager Beroepsopleidingen bij de KNLTB, uit handen van ITF voorzitter Francesco Ricci Bitti, de 'Award for Services to the Game' ontvangen. Deze award is een onderscheiding die wordt toegekend door het bestuur van de Internationale Tennis Federatie aan hen die gedurende lange tijd en op kwalitatief hoogstaand niveau nationaal en vooral ook internationaal een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de tennissport.

Voor deze onderscheiding komen in aanmerking: Davis Cup- en Fed Cup-spelers en non playing captains, officials en coaches. Om de zwaarte van de toekenning aan te geven vermelden we dat bijvoorbeeld in het geval van non playing captains en spelers bij Davis Cup en Fed Cup, men minimaal aan 25 ontmoetingen dient te hebben deelgenomen. Coaches die eerder de award ontvingen zijn onder meer Nick Bollettieri, Vic Braden, Richard Schönborn, Dennis van der Meer en Ivo van Aken.

Frank van Fraayenhoven heeft gedurende zijn dienstverband bij de KNLTB zowel als trainer/coach en als opleider van tennisleraren en coaches gefunctioneerd. Momenteel is hij werkzaam als manager Beroepsopleidingen. In deze functie is hij ook binnen Toptennis actief, bij de totstandkoming van technisch beleid en de scholing van het technisch kader.

In de afgelopen jaren heeft hij mede namens de KNLTB vele opleidingen en lezingen verzorgd over de gehele wereld en heeft hij een indrukwekkend aantal artikelen gepubliceerd. In 1983 werkte hij 3 maanden in China, hetgeen in die tijd opzienbarend was omdat China nog erg gesloten was. Later heeft hij vele presentaties gegeven in toptennislanden zoals Spanje, Argentinië, Zweden, Frankrijk en Tsjecho-Slowakije, waar men zeer enthousiast was over zijn ideeën op het gebied van spelontwikkeling, techniek, tactiek, mentaal, trainen en coachen.

Noot voor redacties