Gemeente Delft

Chemocar stopt per 1 januari 2010

Inleveren KCA mogelijk in uw buurt en op afvalbrengstation

De gemeente Delft stopt met de inzameling van Klein Chemisch Afval (KCA) via de chemocar. Steeds minder inwoners brengen hun KCA naar de chemocar. Ook brengen zij steeds minder KCA, omdat de lijst met producten die bij het KCA horen, ook korter is geworden. De inzameling via de chemocar is daardoor minder efficiënt.

Wethouder Anne Koning hierover: 'De chemocar heeft zijn diensten bewezen. Veel mensen vinden het tegenwoordig gemakkelijker om hun KCA ergens anders in te leveren. Ze sparen het op en nemen het mee als ze naar het afvalbrenstation gaan en veel afval, zoals batterijen, kun je tegenwoordig ook bij buurtwinkels inleveren. KCA apart houden is nog steeds belangrijk want dan kunnen we het verwerken op een manier die niet schadelijk is voor het milieu.'

Vanaf januari 2010 kunnen bewoners hun KCA brengen naar het KCA-depot op het afvalbrengstation, Voltaweg 11. Open van maandag tot en met zaterdag, van 8.00 tot 12.00 uur en 12.30 tot 16.00 uur.

Een deel van het KCA kunt u ook in uw buurt inleveren. Restanten van medicijnen en injectienaalden kunt u inleveren bij de apotheek. Batterijen kunnen in de bekende batterijenbakken, in diverse winkels of scholen. Tegenwoordig kunnen steeds meer producten bij het restafval. De techniek bij afvalverbranding is sterk verbeterd, waardoor verbranding van deze producten met het restafval niet meer schadelijk is voor het milieu. De gemeente informeert bewoners via onder meer advertenties, flyers en www.gemeentedelft.info wat wel en wat niet bij het klein chemisch afval hoort.

De chemocar rijdt deze weken voor de laatste keer alle 35 standplaatsen langs. Heeft u nog KCA in uw schuur of op zolder staan? Maak dan van de gelegenheid gebruik om het in te leveren. Kijk voor de inzameldag in uw buurt op de digitale huisvuilkalender. U vindt deze op www.gemeentedelft.info in het rijtje onder 'Digitale diensten'.

Noot voor de redactie (