Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Joost Nauta wint Ondernemersprijs

Joost Nauta, oprichter en eigenaar van thuiszorgorganisatie Joost Zorgt, heeft de Ondernemersprijs van de Theo Zwetsloot Stichting gewonnen. Hij nam de prijs in ontvangst tijdens het congres 'Dag van het persoonsgebonden budget', dat woensdag 4 november werd gehouden in Leiden. "Nauta is een inspiratiebron voor vele lotgenoten", zo kenschetste de organisatie Nauta. Joost heeft een spierziekte.

Joost Nauta De jury koos voor Nauta om te laten zien dat mensen met een handicap of chronische ziekte in Nederland veel voor de maatschappij kunnen betekenen. "Joost Nauta gaat verder dan enkel de regie houden over zijn eigen ziekte", laat Steef Löwik, projectmanager van het congres, weten. "Met Joost Zorgt deelt hij met lotgenoten zijn kennis en ondernemersschap waardoor hij hun zelfstandigheid nog meer bevordert. Dat is een bijzondere prestatie en iets wat de Stichting aanmoedigt."

De Theo Zwetsloot Stichting riep dit jaar de Ondernemersprijs voor het eerst in leven. Het ondernemersverhaal van Nauta is bijzonder en daarom koos de Stichting ervoor om hier op een speciale manier aandacht aan te besteden tijdens de Theo Zwetsloot Award 2009.

Over Joost Zorgt
Joost Zorgt is opgezet door Joost Nauta. Door een spierziekte kan hij slechts twee vingers bewegen. Zijn levenslange ervaring met zorg en zorgverleners heeft hem er toe aangezet Joost Zorgt op te richten en klantgerichte thuiszorg voor meer mensen mogelijk te maken. Joost Zorgt is een kleinschalige, professionele thuiszorgorganisatie die HKZ is gecertificeerd. Joost Nauta heeft in het verleden al andere projecten gehad, zoals BorderCross en GrandiJoost. Lees verder op: www.joostzorgt.nl

14 november 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400

Info lidmaatschap