Hoogheemraadschap Delfland
* Informatieavond voor inwoners oostelijk gebied Delfland

Informatieavond voor inwoners oostelijk gebied Delfland

Voor wie wil weten welke waterprojecten er de komende jaren in zijn buurt worden uitgevoerd, houdt Delfland in november drie informatieavonden. Woensdagavond 4 november wordt in Delft de tweede informatieavond gehouden. Het thema 'Schoon water' staat die avond centraal.

Gemeenlandshuis van Delfland Wateroverlast, watertekort en watervervuiling zijn zaken waar we allemaal mee te maken hebben. De kwaliteit van het zwem- en viswater is ook zo'n onderwerp. Woensdagavond 4 november geeft Delfland informatie over de projecten in het oostelijk gebied van Delfland. Ook de kosten van deze projecten en de gevolgen hiervan voor de waterschapsbelastingen komen ook aan bod.

Tijdens de avond staat het thema 'Schoon water' centraal. Schoon en gezond water is belangrijk voor mens en dier. Niet alleen op het platteland, maar ook in de stad. Zo wordt er in Den Haag hard gewerkt om de waterkwaliteit te verbeteren. Bepaalde zwemwaterlocaties zijn bijvoorbeeld niet het gehele zwemseizoen geschikt om in te zwemmen. Andere plaatsen vragen om verbetering van de inrichting of het beheer zodat de natuur meer ruimte krijgt. Voordat de bijeenkomst begint, nodigt Delfland u uit voor een rondleiding door het historische Gemeenlandshuis. De aanwezige gebiedsportefeuillehouders zijn de hoogheemraden Pleun van der Ende, Aad Wiegman en Ingrid ter Woorst.

De informatieavond vindt woensdag 4 november van 20:00 tot 22:00 uur plaats in het Gemeenlandshuis, Phoenixstraat 52 in Delft. Om 19:30 uur wordt een rondleiding door het Gemeenlandshuis georganiseerd.