InCTspiratie 2009 over e-books, social media, Apple en games


ROTTERDAM, 20090922 -- Zes bijzondere sprekers laten op 4 november 2009 op conferentieoord Zonheuvel in Doorn vanuit verschillende invalshoeken hun licht schijnen over toekomstige ontwikkelingen in de uitgeversbranche tijdens het congres InCTspiratie 2009. Tijdens deze zesde InCTspiratie zijn de sprekers gekozen door de achterban van het organiserende InCT. Zij schetsen de toekomst van het uitgeversvak: inzetten van games, ontwikkelingen rondom e-books en aanhaken bij social media.

Programma 2009
Het programma voor de editie van dit jaar is op een bijzondere wijze samengesteld. Dit keer hebben niet de makers van InCT het programma bepaald, maar is een lijst met 15 mogelijke sprekers voorgelegd aan de achterban. De zes sprekers met de meeste stemmen nemen nu deel aan het congres.

Wie spreken er op InCTspiratie 2009?
Daniel Ropers (Bol.com): Bol.com staat voor innovatie en vooroplopen. Ropers zal vertellen waar het volgens Bol.com naar toe gaat (en natuurlijk zal hij ingaan op de ontwikkelingen rondom e-books). Jurriaan van Rijswijk (Gamesfactory) zal laten zien hoe games ingezet kunnen worden in allerlei situaties (en niet alleen in educatieve zin); Erwin Blom (The Crowds) over het inzetten van social media door uitgevers; Bram Elderman (Apple) over what would Apple do (een korte terugblik maar vooral een blik in de toekomst); Ronald Soetaert (Universiteit Gent) die crossmediaal uitgeven vanuit een cultuurfilosofisch standpunt zal benaderen; Elco van Staveren (KB) over hoe de KB haar online dienstverlening innoveert en welke rol uitgevers daarbij kunnen (en moeten) spelen.

De deelnemers krijgen een boek
Alle deelnemers aan InCTspiratie 2009 ontvangen ook het dan juist verschenen boek van Erwin Blom: Handboek Communities. Dit boek wordt aangeboden door AW Bruna uitgevers.

InCTspiratie is uniek en exclusief
De combinatie van vooraanstaande en interessante sprekers én workshops maakt InCTspiratie is tot uniek evenement. De opzet van de hele dag is dat de bezoeker actief bezig is en met een concreet resultaat aan het eind naar huis gaat. Naast het werken met zijn/haar collega's (of vakgenoten) stelt InCT hen tijdens de lunch in staat kennis te maken met de andere deelnemers. De bezoekers worden door de organisatie ingedeeld aan een lunchtafel waardoor zij verzekerd zijn van een aantal onverwachte maar interessante tafelgenoten.

InCTspiratie vindt plaats op woensdag 4 november op conferentieoord Zonheuvel in Doorn. Meer informatie en aanmelden via www.inctspiratie.nl.

Over InCT
InCT (spreek uit als `inkt') is al acht jaar hét toonaangevende merk op het gebied van innovatie bij uitgevers van boeken, tijdschriften, kranten en multimedia. Het portfolio van InCT bestaat uit een tweemaandelijks magazine, een dagelijks bijgewerkte website (www.inct.nl), een wekelijkse nieuwsbrief, een weblog, twee bijzonder succesvolle evenementen, boekpublicaties, een online netwerk (uitgeefprofessionals.ning.com) en opleidingen.