4 november 2009: `Dag van de Veiligheidsmeter' op basisscholen Dongen


Samen tégen agressie en geweld op school

DONGEN, 20091008 -- Focus Advisering Training Coaching heeft het initiatief genomen in het opstarten van een veiligheidsproject voor kinderen op Dongense basisscholen. Als partner van de LandelijkeStichtingTegenZinloosGeweld heeft het Dongense bedrijf de wens een verbeterde leeromgeving op de Dongense basisscholen te creëren. Dit wordt mede ondersteund door de Gemeente Dongen. Samen met de LSTZG, Stichting Katholiek Onderwijs Dongen en de vertrouwenspersonen van de Dongense basisscholen is besloten om op alle basisscholen in Dongen de `Veiligheidsmeter' in gebruik te nemen. Met de meter wordt op een eenvoudige manier in kaart gebracht hoe veilig de Dongense kinderen zich voelen, in en om de school.

Aftrap van de `Dag van de Veiligheidsmeter' op 4 november 2009
Op 29 september jl. heeft bij Focus een bijeenkomst plaatsgevonden waar alle basisschooldirecteuren en vertrouwenspersonen kennis hebben gemaakt met de projectgroep. Sjors Jochems (initiatiefnemer en directeur Focus) heeft alle mensen `meegenomen' naar de startfase van het project. Aansluitend lichtte Simone van Oosten (LandelijkeStichtingTegenZinloosGeweld) het gebruik van de `Veiligheidsmeter' toe. Vertrouwenspersoon Monique van Dongen belichtte de didactische kant van het gebruik van de meter.

Op woensdag 4 november 2009 gaan alle basisschoolkinderen aan de slag met de vraag `hoe veilig voel ik mij op school en in de klas?' Het startschot wordt gegeven om 10.00 uur op Basisschool Sint Agnes in Dongen. Hier laten de leerlingen van de school onder begeleiding van Wethouder Ad Stoop ballonnen op van de LandelijkeStichtingTegenZinloosGeweld. Samen met de projectgroep, alle andere Dongense leerlingen en met medewerking van Drukkerij Leijten BV maken zij een start voor pestvrije en prettige leeromgeving.

Adres Basisschool Sint Agnes:
Vaartweg 104
5106 NE Dongen





Ingezonden persbericht