Introdans treedt op tijdens staatsbezoek Koningin Beatrix aan Mexico


Derde uitnodiging contraprestatie Koninklijk Huis voor Introdans

MEXICO, 20091008 -- Modern balletgezelschap Introdans treedt op tijdens het staatsbezoek van Hare Majesteit de Koningin aan de Verenigde Mexicaanse Staten. In CENART/ Teatro de las Artes, Mexico, presenteert Introdans Ensemble voor de Jeugd op woensdag 4 november 2009 een speciaal samengestelde voorstelling met balletten van Hans van Manen en Jiøí Kylián.

Hare Majesteit de Koningin brengt op uitnodiging van president Felipe Calderón van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november 2009 een staatsbezoek aan de Verenigde Mexicaanse Staten. De Koningin wordt bij haar bezoek vergezeld door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden. Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. Tijdens het bezoek reist een economische delegatie mee.

Introdans wederom uitgenodigd tijdens staatsbezoek
Het is voor Introdans de derde uitnodiging om op te treden tijdens een staatsbezoek. De eerste keer dat Introdans optrad tijdens een staatsbezoek was in maart 2006. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima reisden toen naar Argentinië. Introdans luisterde dit bezoek op met een optreden in Teatro Colón in Buenos Aires, het grootste theater in Latijns-Amerika. De voorstelling werd een groot succes. In mei 2008 reisde Introdans Ensemble voor de Jeugd mee naar Tallin, Estland. Naar aanleiding van dit optreden in de Nationale Opera van Tallin, liet de ambassadeur per brief weten dat Introdans `met de voorstelling nieuwe standaarden voor de dans in Estland heeft gezet.' Ton Wiggers, oprichter en algemeen directeur van Introdans: Dat een gezelschap in vier jaar tijd voor de derde keer wordt uitgenodigd om tijdens een staatsbezoek als contraprestatie op te treden is uitzonderlijk. Ik beschouw dit als een bijzondere waardering voor het gezelschap.





Ingezonden persbericht