Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 oktober 2009

Klassieke Muziekweek brengt bijzondere samenwerking Nederlands Blazers Ensemble en Ashton Brothers

In het kader van de Klassieke Muziekweek Liever Live toeren het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en de Ashton Brothers langs 11 Nederlandse concertpodia in het land met A Midsummer Night's Dream, Shakespeare, Mendelssohn and more. Bart Schneeman, artistiek leider NBE: "Dit is voor ons de ultieme koorddans: zo ver in het opzoeken van de grenzen van onze theatrale mogelijkheden is het NBE nog niet gegaan".

A Midsummer Night's Dream is nieuw muziektheater met kolderieke, sprookjesachtige acrobatiek en serieuze, grappige en ontroerende acts. Uitgangspunt is de muziek die Mendelssohn componeerde bij het klassieke theaterstuk van Shakespeare.

Bart Schneemann, artistiek leider en hoboïst van het Nederlands Blazers Ensemble, is ambassadeur van de Klassieke Muziekweek 2009 en vertelt over zijn passie voor live Klassieke Muziek:

"Als je niet oppast ga je nog denken dat het zo hoort: die perfecte uitvoering van klassieke muziek zoals we die kennen van de cd. Een concert zonder kans op kleerscheuren. Prachtig natuurlijk. Maar het is ook een concert zonder het risico, de bezieling en het `er net even een schepje bovenop`: musici krijgen vleugels als er publiek bijzit. Vergelijk het met hoe veel minder groot de sensatie in het circus zou zijn als je zeker wist dat de koorddanser NIET naar beneden kon vallen?

"Over koorddansers gesproken: A Midsummer Night's Dream, het programma van het NBE en de Ashton Brothers dat wemet de Klassieke Muziekweektour laten horen en zien is misschien wel de ultieme koorddans: zo ver in het opzoeken van de grenzen van onze theatrale mogelijkheden is het NBE nog niet gegaan. De Ashton Brothers, die 4 geweldenaars, hebben ons echt uitgedaagd (en andersom hopelijk ook)."

De Klassieke Muziekweek is een initiatief van de Nederlandse symfonieorkesten, (kamermuziek) ensembles, podia en hun koepelorganisaties en heeft als doel het bezoeken van klassieke muziekconcerten te promoten. De coördinatie is in handen van Bureau Promotie Podiumkunsten. Tijdens deze week organiseren deelnemende ensembles, zalen en orkesten bijzondere concerten en aanverwante activiteiten om een bijdrage te leveren aan de landelijke campagne voor het bezoeken van een live klassiek concert.

De Klassieke Muziekweek Liever Live
Vrijdag 6 t/m zondag 15 november 2009
Ashton Brothers en Nederlands Blazers Ensemble "A Midsummer Night's Dream, Shakespeare, Mendelssohn and more" op 11 Nederlandse concertpodia

wo 4 nov, 20.15 uur: De Harmonie, Leeuwarden (try-out) do 5 nov, 20.15 uur: Musis Sacrum, Arnhem (try-out) vr 6 nov, 20.15 uur: Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven (première) za 7 nov, 20.15 uur: Philharmonie, Haarlem
zo 8 nov, 20.15 uur: De Doelen, Rotterdam
ma 9 nov, 21.00 uur: Concertgebouw, Amsterdam
wo 11 nov, 20.15 uur: De Oosterpoort, Groningen
do 12 nov, 20.00 uur: Muziekcentrum, Enschede
vr 13 nov, 20.30 uur: Concertzaal, Tilburg
za 14 nov, 20.15 uur: Anton Philipszaal, Den Haag
zo 15 nov, 20.15 uur: Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht

Noot voor redacties