Marinebedrijf lanceert nieuw wervingstraject

Het Marinebedrijf in Den Helder houdt op woensdag 4 november de themadag 'Het Marinebedrijf midden in de samenleving' in Den Helder. Het Marinebedrijf steekt al jaren veel energie in het aantrekken en opleiden van technisch personeel. Dit heeft ertoe geleid dat er in september 2009 vijftig leerlingen gestart zijn met een technische opleiding bij Tetrix bedrijfsopleidingen.

Waar bij de werving van nieuw personeel eerst de nadruk lag op jongeren, richt het Marinebedrijf zich nu ook op herintreders en specifieke doelgroepen. Dit resulteerde in een uniek leerwerktraject voor vijftig deelnemers, uit alle hoeken van de samenleving. Deze groep is door het Marinebedrijf geselecteerd en is voorbestemd om na het behalen van het diploma over twee jaar in te stromen in het bedrijf. Naast 25 scholieren, kwam de helft via zijingangen binnen. Hierdoor bestaat de groep voor 20% uit allochtonen én 34% uit vrouwen, een unicum voor een technische opleiding.

Het Marinebedrijf is een technisch bedrijf, medeverantwoordelijk voor creëren en in stand houden van een ruim aanbod aan goed opgeleide technische medewerkers in de regio. Niet alleen voor zichzelf maar evenzeer voor de haar omringende bedrijven. Dit omdat er onderlinge afhankelijkheid en een groot gezamenlijke belang bestaat bij een gezonde economische en technische basis in de Kop van Noord-Holland.

Noot voor redacties (