MBO raad

Mbo-sector kiest voor duurzaam inkopen

04-11-2009 - MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl en minister Jacqueline Cramer (VROM) hebben op woensdag 4 november het convenant duurzaam inkopen getekend. Met de ondertekening van dit convenant kiest de grootste onderwijssector van ons land voor duurzaam inkopen. Het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie hebben gezamenlijk ruim een half miljoen deelnemers en zo'n vijftigduizend medewerkers.

Duurzame boodschap
"De mbo-sector is bij uitstek in staat de duurzame boodschap over te dragen", zei minister Cramer bij de ondertekening. "Jullie leiden de afnemers van morgen op. Enthousiaste inkopers en milieucoördinatoren zijn afhankelijk van die afnemers op allerlei niveaus in de organisatie. Onderschat niet hoe belangrijk het is dat de top steeds met woord en daad duurzaamheid beklemtoont."

Honderd procent duurzaam
Duurzaam inkopen is een initiatief van de rijksoverheid. Uiterlijk in 2010 moet de rijksoverheid volledig duurzaam inkopen. Andere overheden moeten dan op minimaal vijftig procent zitten. Het middelbaar beroepsonderwijs streeft naar vijftig procent duurzame inkoop in 2012 en honderd procent in 2015.

Jaarcongres
Het Facilitair Samenwerkingsverband van de MBO Raad houdt op 5 november zijn jaarcongres. Hoogleraar duurzaamheid, innovatie en leiderschap aan de Nyenrode Universiteit, professor dr. Wempe, geeft een lezing over duurzaamheid. Tijdens het middagdeel van het congres presenteren verschillende werkgroepen van het Facilitair Samenwerkingsverband de resultaten van hun werkzaamheden. Het jaarcongres wordt gehouden in de Gieterij, het nieuwe gebouw van ROC Twente in Hengelo.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mbo-sector en duurzaam inkopen? Dan kunt u contact opnemen met Marije Hulsbosch, persvoorlichter MBO Raad: 06-50 27 26 73.