Ingezonden persbericht


Persbericht

Affiche HAFF 2009 gemaakt door illustrator Yuichi Yokoyama

Animatieregisseur en VJ-artiest Motomichi Nakamura maakt leader Nu te downloaden

13e Holland Animation Film Festival
Van enerverende clips tot hilarische cartoons,van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en Belgie, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer
4 t/m 8 november 2009 in Utrecht
Filmtheater 't Hoogt, City / Movies, Theater Kikker http://www.haff.nl

Van 4 t/m 8 november 2009 vindt in Utrecht voor de 13e keer het inmiddels jaarlijkse Holland Animation Film Festival plaats, met ook dit jaar een omvangrijk programma van internationale premières, retrospectieven en speciale programma's, waarin animatiefilm in de breedste zin centraal staat. Van eenvoudige potloodschets tot 3 D computeranimatie. Uit een recordaantal inzendingen selecteren Gerben Schermer (directeur, programma) en Erik van Drunen (programma) samen met een onafhankelijke selectiecommissie de films voor de verschillende competities.

Affiche HAFF 2009 gemaakt door illustrator Yuichi Yokoyama Het Holland Animation Film Festival heeft een mooie traditie opgebouwd met het ontwerp van het festivalaffiche; bij elke editie wordt hiervoor een internationaal bekende illustrator benaderd. Het affiche van het komende festival is gemaakt door Manga-kunstenaar Yuichi Yokoyama (Japan). De typografie is verzorgd door Joost Swarte, de ontwerper van het festivallogo. Yokoyama woont en werkt in Tokio. Zijn comics verschijnen regelmatig in het alternatieve magazine Comic Cue. In 2004 verschenen zijn bekende stripboeken Travaux Publics en Combats.

Animatieregisseur en VJ-artiest Motomichi Nakamura maakt leader Motomichi Nakamura (Tokio, Japan) heeft de gloednieuwe leader van het Holland Animation Film Festival gemaakt. Hij behaalde internationale bekendheid met zijn werk voor MTV, de Volkskrant (OOG), VH1, USA Networks, Microsoft, EA, Sony en Pocari Sweat, en met zijn videoclips voor The Knife, Temposhark en Otto Von Schirach. Motomichi's werk, waaronder nu ook de leader van HAFF 2009, kenmerkt zich door primair gebruik van zwart, wit en rood. Zijn karakters bestaan uit eenvoudige grafische elementen, waarmee hij visueel zowel in digitale als tradionele media past. Zijn werk bevat botsende elementen; dan weer angstwekkend dan weer geestig, of deels menselijk en deels monsters. Motomichi Nakamura volgde de Parsons School of Design. Hij woont en werkt in Brooklyn, New York. Motomichi is tijdens het festival in Utrecht jurylid van de internationale competitie voor opdrachtfilms.

De leader is te downloaden van:
http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv.zip


---