Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 7 oktober 2009.

Yo! Opera Meeting: Jonge makers en de toekomst van jeugdopera

De vijfde internationale Yo! Opera Meeting vindt plaats van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 november 2009 in Utrecht tijdens het gelijknamige tweejaarlijkse festival. Het is dé plek voor (jeugd)opera professionals om elkaar te ontmoeten.

De Meeting bestaat uit vier dagprogramma's inclusief voorstellingen. Centraal staat de jeugdopera in de 21ste

eeuw. Yo! Opera maakt zich sterk voor deze niche in de Kunsten en de ontwikkeling daarvan. Jonge professionals zijn in het bijzonder welkom. Hun frisse blik is noodzakelijk voor de ontwikkeling van jeugdopera.

In Stand Up Dreaming pitchen jonge operamakers hun jeugdopera concept. Drie winnaars krijgen 1000 euro om hun idee uit te werken tot een concreet plan. Het beste plan wordt gerealiseerd op het volgende Yo! Opera Festival in 2011.

Vrijdagmiddag 6 november vindt een debat plaats over de dromen en ambities van de jonge generatie muziektheater- en operamakers. Onder leiding van Lex Bohlmeijer gaan de deelnemers in debat over de aansluiting van deze jonge generatie bij de gevestigde operahuizen en gezelschappen. Het debat is onderdeel van de serie Operatie Muziektheater, drie debatten over de toekomst van een genre, georganiseerd door het NFPK+, TIN en MCN.

Check www.yo-opera.nl voor het complete programma, informatie en inschrijving.

Yo! Opera Festival & Werkplaats laat jonge mensen kennis maken met opera. Yo! Opera organiseert een tweejaarlijks internationaal festival en operaprojecten waarin gezocht wordt naar nieuwe vormen van jeugdopera.

Noot voor de redactie,