Gemeente Utrecht

Animatie in en aan stadhuis

Een grote geanimeerde zoekprent, waarin het wemelt van kleine gebeurtenissen. Een visuele reis met ruwe schetsen, color scripts, character models en definitieve achtergrondplaten uit de animatieserie 'Kika & Bob'. Het Utrechtse stadhuis staat vanaf 4 november in het teken van het Holland Animation Film Festival, het toonaangevende (inter)nationale animatiefilmfestival dat elk jaar in Utrecht plaatsvindt. Beeldend kunstenaar Maarten Isaäk de Heer presenteert een video-installatie en production designer Fons Schiedon een expositie.

Bij De Heers video-installatie 'Handelingen' sla je als kijker vanaf eenzame hoogte de bedrijvigheid gade, terwijl je flarden opvangt van geluiden die de opstekende wind meedraagt. Maarten Isaäk de Heer biedt een panoramisch uitzicht over typisch Nederlands voorstedelijk gebied, waar zich geleidelijk een noodsituatie voltrekt. De tien minuten durende film in hoge resolutie is 's avonds doorlopend te zien aan de buitenkant van het stadhuis en geeft voorbijgangers een goede indruk van wat dit fascinerende animatiefestival te bieden heeft.

Fons Schiedons expositie 'De visuele reis van Kika & Bob' toont een kleine selectie uit de grote verscheidenheid in achtergronden en bijfiguren die voor de gelijknamige animatieserie over de avonturen van brandweerman Bob en het slimme meisje Kika zijn geproduceerd.

De video-installatie is tijdens het Holland Animation Film Festival te zien vanaf het plein vóór het stadhuis en in de glazen uitbouw aan de Ganzenmarkt van woensdag 4 tot en met zondag 8 november 2009 van 17.00 tot 23.00 uur.

De expositie is gratis en tijdens de openingstijden van het stadhuis te zien van woensdag 4 tot en met donderdag 26 november.




Gemeente Utrecht