Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag krijgt Pink Lady Cab®

Na Tilburg is nu ook Den Haag klaar voor een vrouwentaxi. Het concept van de Pink Lady Cab® , een taxiservice vóór en dóór vrouwen, zal vanaf 4 november 2009 in de politieke hoofdstad van ons land van start gaan. Tap Taxi, een taxibedrijf dat al ruim 45 jaar aan kwaliteit taxivervoer verzorgt in Den Haag en omstreken, heeft als eerste franchise deelnemer het concept omarmt. "De Pink Lady Cab® is een geweldige toevoeging aan ons huidige aanbod van vervoersvormen. Vrouwen hebben nu ook in Den Haag een extra keuze!", aldus Sylvia Zuidwijk van Tap Taxi. Zij is binnen Tap Taxi verantwoordelijk voor alles wat met Pink Lady Cab® te maken heeft.

Tanja Schollen (initiatiefneemster en bedenkster) is erg tevreden over de samenwerking met Tap Taxi. "Enige tijd geleden zijn we met elkaar in gesprek geraakt en ze waren eigenlijk net zo enthousiast over het concept als ik en dat is erg prettig", vertelt Schollen. Schollen is nauw betrokken bij de lancering in Den Haag. "Omdat het de eerste franchisenemer is, wil je toch alles mee op poten zetten. Ik zie het een beetje als mijn kindje, dat laat je niet zomaar aan zijn lot over."

De Haagse Pink Lady Cab® is uiteraard herkenbaar aan het roze logo, maar ook aan het roze dakschild. "Het is een misvatting dat de taxi helemaal roze is" aldus Schollen. Tap Taxi heeft gekozen voor een mocca bruine Skoda Superb. "En dat ziet er erg chique uit met de roze logo's en het roze dakschild".

Het concept is bedoeld voor vrouwen die het prettiger, veiliger of juist gezelliger vinden om bij een vrouwelijke chauffeur in te stappen. Vrouwen krijgen dan ook altijd voorrang bij de Pink Lady Cab®.

In den Haag kan men een Pink Lady Cab® bestellen of reserveren op telefoonnummer: 070 -3643295. Voor meer informatie, kijk op: www.pinkladycab.nl.

Feiten:


* Op 7 november 2007 is Pink Lady Cab® gelanceerd in Tilburg.


* Initiatiefneemster Tanja Schollen (32) werkt bij het moederbedrijf Stationtaxi dat al bijna 75 jaar opereert op de taximarkt. Haar man Max Schollen (36) is directeur van dit bedrijf.


* Kort na de lancering werd er een aanklacht wegens discriminatie ingediend bij Stichting Radar. Uiteindelijk heeft de Commissie Gelijke Behandelingen geoordeeld dat met name vanwege de wijze van exploitatie het géén vorm van discriminatie is.


* Tanja Schollen wil met haar concept heel Nederland gaan veroveren. Ze is al in gesprek met een potentiële deelnemer in Utrecht, maar ook steden als Amsterdam en Rotterdam staan op het wensenlijstje voor 2010.


* Schollen staat voor de tweede maal in de Viva 400. Dit is een lijst met de 400 succesvolste vrouwen uit Nederland.