Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Van der Laan reikt boek uit aan leerlingen Zuidoost
---



2 november 2009

Woensdag 4 november om 08.45 uur reikt minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie aan kinderen van de basisscholen Kruispunt en Santenkraam het boek `Schoon en Groen, Samen Doen!' uit. Dit boek is het tweede boek van het buurtproject `Ieder Kind Een Eigen Boek',een van de projecten uit het actieplan Wijkaanpak van Zuidoost om van de E-, G- en K-buurt een prachtwijk te maken.

De Stichting Ieder Kind Een Eigen Boek wil lezen bij schoolkinderen stimuleren. Vorig jaar ontvingen alle leerlingen van basisscholen in Zuidoost het boek `Brand in Chocoladestad'.

In het gratis boek speelt de lezer zelf samen met zijn vriendjes de hoofdrol. Ieder kind heeft zo een eigen en uniek boek.

Een tweede doel van dit boek is om kinderen te leren dat we onze buurt netjes moeten houden. In het boek ontmoeten de hoofdpersonen `Meneer Nog-Een-Keer'. Hij vertelt waarom we zuinig moeten zijn op het milieu en wat je met afval moet doen. Het boek is in samenwerking met de reinigingsdienst van het stadsdeel (Milieutechnisch Bedrijf) tot stand gekomen.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet:"Het leuke en leerzame boek past perfect bij het idee van de wijkaanpak: samen zetten we de schouders onder de buurt. Dit geweldige initiatief van Gé Ruijfrok en andere buurtbewoners, laat ook goed de betrokkenheid zien van onze bewoners. Ik vind dat hartverwarmend!"

Wijkaanpak
Het project is medegefinancierd vanuit de Wijkaanpak. De E-, G- en K-buurt is als een van de veertig buurten in Nederland door het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie aangewezen als zogenaamde `krachtwijk'. Het stadsdeelbestuur, bewoners, politie en de woningcorporaties Rochdale, Ymere, Eigen Haard en De Key hebben vorig jaar de handen ineengeslagen en een actieplan opgesteld om van de E-, G- en K-buurt een prachtwijk te maken.

---