Ingezonden persbericht


i.s.m. Kosmopolis Rotterdam

4 november 14.00 - 17.00: Start Wijkatelier op Zuid

Iedere woensdag en zaterdag
Kijk voor het programma op www.freehouse.nl

Woensdag 4 november opent Freehouse Wijkatelier op Zuid. Op de markt en in de directe omgeving worden niet alleen de basismaterialen voor het maken van kleding verkocht, ook zijn er in de wijk kleinere en grotere producenten (naaiateliers, mensen die vanuit huis kleding verstellen e.d.) aanwezig en zijn er volop plaatsen om de eindproducten aan te bieden.

In het Wijkatelier op Zuid kun je iedere week zelf meewerken aan het maken, herstellen en het ontwerpen van textielproducten. Accessoires en kleding uit de Suit It Your Self collectie, de haute couture en pret-a-porter collecties van Marga Weimans, producten voor Fashion Fuse of misschien wel gewoon iets voor in je eigen kledingkast. In het wijkatelier staan naaimachines, paspoppen en werktafels. Er is professionele begeleiding voor als je er even niet uit komt, maar je kunt natuurlijk ook elkaar helpen en nieuwe dingen leren.

Adres: Freehouse, Pretoriaalaan 6, 3072 EM, Rotterdam-Zuid

Afrikaanderplein
De Rotterdamse Afrikaanderwijk ondergaat de komende jaren een grote transformatie. Door haar multiculturele en kleinschalige karakter te benadrukken kan de wijk zich onderscheiden van de grote nieuwbouwwijken waar ze straks aan grenst. Een van de sterke punten van de wijk is de Afrikaandermarkt. Deze markt kan samen met de omliggende winkels uitgroeien tot een plek waar niet alleen unieke producten te koop zijn, maar waar ook allerlei nieuwe activiteiten een kans krijgen.
Stichting Freehouse ontwikkelt in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam een serie projecten voor, in en met de Afrikaanderwijk. Lokale ondernemers ontwikkelen hiervoor in samenwerking met kunstenaars nieuwe producten en diensten. Wijkatelier op Zuid wordt mede ondersteund door Rotary Club Rotterdam.

Freehouse

In Freehouse staat de uitwisseling tussen ondernemerschap, ambacht en creativiteit, tussen verschillende culturele groepen onderling en tussen professionals, starters en studenten centraal. Het gaat daarbij vooral om het stimuleren van cultureel ondernemerschap, met als uitgangspunt het versterken van een gebied. Freehouse wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking en steun van het Fonds BKVB - Intendant Culturele Diversiteit, Stichting DOEN, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie, Pact op Zuid, Vestia, CVAH, VETRA en Winkeldriehoek Afrikaanderwijk.




Ingezonden persbericht