Politie Zeeland


---


Z-3342-2009 Poging diefstal auto, Terneuzen
Dinsdagavond rond 19.00 uur werd door een man, op een parkeerplaats in de Bellamystraat in Terneuzen, een mislukte poging gedaan om de auto van een 56-jarige Terneuzense vrouw te stelen.
De vrouw had zojuist haar auto geparkeerd en wilde nog wat spullen uit de kofferbak halen. Op het moment dat zij de kofferbak opende, kreeg zij van een man een klap tegen haar rug en zij viel op de grond. De man wilde de autosleutel, die zij in haar hand had, afpakken. Dit mislukte echter omdat de vrouw de sleutel stevig vasthield en begon te gillen. De dief in spe is er daarna hardlopend vandoor gegaan. Later bleek dat de vrouw door de val haar arm had gebroken.
Het gaat om een getinte man, lengte tussen 1.90 en 2.00 m, met een breed postuur en een kaal hoofd.
Door de politie zal een buurtonderzoek uitgevoerd worden. Ook worden ooggetuigen gevraagd. Zij kunnen zich te melden bij het politiebureau in Terneuzen of bellen naar 0900-8844.


W-3343-2009 Verdachte diefstal met geweld aangehouden in Vlissingen
Dinsdag 3 november, rond 23.30 uur, werd in een woning in de Badhuisstraat in Vlissingen een 45-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en bedreiging van een medewerkster in een winkelpand aan de Van Hogendorpweg in Vlissingen op dinsdag 27 oktober jl.
De man kon worden aangehouden na een groot aantal tips na een uitzending van Omroep Zeeland, waarin camerabeelden van de verdachte getoond werden. Deze beelden zijn afkomstig van de bewakingscamera's van het winkelpand. De Vlissinger is in verzekering gesteld.

Onderstaand het persbericht van de diefstal met geweld in Vlissingen van oktober 2009.
Man bedreigt winkelmedewerkster, Vlissingen
Dinsdag omstreeks 19.45 uur werd een medewerkster van een winkel aan de Van Hogendorpweg in Vlissingen onder bedreiging gedwongen om geld af te geven aan een onbekende man.
De man die voor de balie in de winkel stond, bedreigde haar met een scherp voorwerp en vroeg om geld. Hij verliet daarna de winkel met een klein geldbedrag en enkele pakjes rookwaar.