Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Interoute vergroot capaciteit van Europese netwerk voor internet MX-serie ethernet service routers van Juniper Networks verhoogt capaciteit van Interoute's IP-netwerk

Schiphol-Rijk, 4 november 2009 - Interoute is eigenaar en operator van het geavanceerde Europese glasvezelnetwerk voor spraak-, data- en internetverkeer dat onderdeel is van de digitale ruggengraat van het Europese internet. Interoute biedt ondernemingen en media-eigenaren bovendien IP-verkeer en content delivery diensten. Het bedrijf maakt vandaag bekend samen te werken met Juniper Networks Inc, (NYSE: JNPR), marktleider in high performance netwerken. Hiermee is een extra capaciteit van 9,5 Terabits toegevoegd aan het Europese IP-netwerk van Interoute. Deze upgrade is het antwoord op het toegenomen internetverkeer van internetserviceproviders (ISP's), content providers en zakelijke klanten. Deze toename leidt iedere twaalf maanden tot een verdubbeling van het IP-verkeer via het netwerk van Interoute.

De toenemende vraag komt door de groei van bandbreedte in de opkomende markten in combinatie met steeds meer overvloedige multimedia-inhoud van mobiele providers, zoals Vodafone, en de groei van de Virtuele Private Netwerken voor ondernemingen (VPNs). Interoute is actief in de opkomende markten en bedient onder andere Slovak Telekom, ATM in Polen en Magyar Telecom in Hongarije. Deze factoren dragen bij aan het groeipercentage van 32 procent van Interoute sinds 2008.

'Interoute heeft met deze upgrade meer dan 9,5 Terabits capaciteit toegevoegd aan het internet in Europa. Hiermee verbetert het de kwaliteit, de gebruikervaring en de beschikbaarheid van het internet in Europa. De complexe combinatie van veiligheid, voorspelbaarheid en schaalbaarheid die vereist wordt voor kritische IT-infrastructuurdiensten, waaronder computeren, communicatie en connectiviteit, blijft behouden', aldus Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux van Interoute.

Interoute blijft investeren in capaciteit, vooruitlopend op de vraag naar meer netwerkcapaciteit en anticiperend op de eisen van de klant. De IP-laag is een van de vijf netwerkplatforms die deel uitmaken van het Europese next-generation netwerk van Interoute. De huidige netwerkinfrastructuur heeft voldoende capaciteit om nog eens 50 keer te worden opgewaardeerd. Hierdoor krijgen klanten van Interoute een grote reserve waaruit ze te allen tijde kunnen putten wanneer hun vraag toeneemt. Het Juniper Networks MX960 Ethernet Services Router-platform omvat dertien steden binnen het Interoute-netwerk, waaronder Amsterdam, Berlijn, Bratislava, Boedapest, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, Praag, Stockholm en Wenen.

Gert-Jan Schenk, Senior Vice President EMEA van Juniper Networks: 'De vraag naar bandbreedte blijft groeien en dus moeten aanbieders hun netwerken uitbreiden, terwijl ze ook de waarde die hun netwerken kunnen leveren aan klanten moeten verhogen. Interoute is een zeer innovatieve onderneming die zich altijd focust op het leveren van de beste kwaliteit diensten en nieuwe services om haar voorsprong te behouden.'

Het Juniper Networks MX960-platform is een van de grootste carrier ethernet platformen met een switching- en routing-capaciteit tot 960 Gigabit per seconde (Gbps). Deze capaciteit verlaagt de kosten, verhoogt de inkomsten per platform en levert voldoende omvang om bescherming van de investering te waarborgen. De MX960 biedt een efficiënte ondersteuning van high-density interfaces en levert een hoge doorvoersnelheid. Hiermee maakt de MX960 een breed scala aan zakelijke en huiselijke toepassingen en diensten mogelijk, zoals snel transport- en VPN-diensten en een next-generation netwerkaggregatie. De MX-serie is gebaseerd op de toonaangevende JUNOS ®-software, die netwerkoperaties vereenvoudigt en de kosten en complexiteit van de uitrol, het onderhoud en het beheren van schaalbare ethernet-diensten verlaagt.

Over Juniper Networks
Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan dertigduizend klanten en partners. In het afgelopen jaar bedroeg de omzet drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Juniper Networks en Junos zijn geregistreerde handelsmerken van Juniper Networks, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Het Juniper Networks- en Junos-logo zijn handelsmerken van Juniper Networks, Inc. Alle andere handelsmerken, servicemerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl