Stadsdeel Bos en Lommer


Conferentie 'Op Weg naar West' groot succes

Op 29 oktober vond de conferentie 'Op weg naar West' plaats. Deze werd georganiseerd door de raden van de vier fuserende stadsdelen Westerpark, Bos & Lommer, De Baarsjes en Oud-West. In een stampvol Podium Mozaïek leerden bewoners en organisaties elkaar kennen en discussieerden zij stevig over het nieuwe stadsdeel West. Rode draad van de avond: welke bagage nemen we mee naar West en hoe houden we na de fusie contact met elkaar en met het stadsdeel?

Resultaten van de inspraak

De vier stadsdeelraden hebben in de afgelopen maanden aan bewoners, ondernemers en organisaties gevraagd wat er goed gaat in hun stadsdeel en wat anders en beter moet in het nieuwe stadsdeel West. In het startdocument 'Op weg naar West' staan de resultaten. Op de conferentie werd dit document in de vorm van een boekwerk aangeboden aan verantwoordelijk bestuurder Martien Kuitenbrouwer en aan ambtenaar Quint Meijer. Zij hebben het voortouw in de uitvoering van het fusieplan en de inrichting van de nieuwe organisatie.

Netwerken

De conferentie was het sluitstuk van een aantal inspraakavonden. Ook diende het als een eerste kennismaking met bewoners en organisaties uit de vier stadsdelen. Tijdens de conferentie en op de afsluitende netwerkborrel werd uitgebreid gediscussieerd over inhoudelijke onderwerpen, zoals wonen, kunst, WMO en openbare ruimte. Vertegenwoordigers van allerlei organisaties uit de vier stadsdelen hebben belangrijke nieuwe contacten gelegd. De conferentie verliep in een constructieve sfeer en gaf daarmee een goed eerste beeld van hoe het in het nieuwe stadsdeel zou kunnen werken.

Bijgevoegd treft u het startdocument 'Op weg naar West' aan.