Gemeente Barendrecht

Provinciale Staten wijzen Barendrecht af als CO2-locatie

BARENDRECHT (woensdag 4 november 2009) - De commissie Milieu van Provinciale Staten Zuid-Holland heeft Barendrecht als opslaglocatie voor CO2 afgewezen. De fracties verklaarden unaniem dat voor het proefproject een alternatieve locatie moet worden gekozen. De gemeente Barendrecht heeft uiteraard met instemming kennisgenomen van deze opstelling van Provinciale Staten.

Tijdens de commissievergadering werd de mogelijke CO2-opslag besproken met milieugedeputeerde Van Heijningen. Alle politieke partijen zijn van mening dat een eventueel demonstratieproject niet in Barendrecht moet plaatsvinden.

De commissie Milieu verklaarde vanmorgen dat er vrijdag een brief gaat naar de ministers van VROM en Economische Zaken, waarin de visie van Provinciale Staten wordt vermeld.

De gemeente Barendrecht heeft eerder al aangegeven dat op basis van de nadere onderzoeken blijkt dat ook elders in Nederland, zowel op zee als op land, een proef met CO2-opslag kan plaatsvinden. Een aantal van deze locaties is zelfs veiliger dan Barendrecht.

Naar verwachting nemen de beide ministers na het weekeinde een besluit over de CO2-opslag in Barendrecht.