Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Woensdag 5 november 2009,

Vernieuwd ECI neemt misverstanden weg
Robert ten Brink en dochter Isabel in radiocampagne ECI Nederland

Robert ten Brink en zijn dochter Isabel gaan in een radiocampagne de nieuwe propositie van ECI Nederland verduidelijken. Ten Brink en zijn dochter zullen op een humoristische manier de oude 'pijnpunten' van ECI Nederland weerleggen en de nieuwe mogelijkheden communiceren. Tevens wordt in de campagne de nieuwe pay-off 'Ontdek het voordeel van ECI' geïntroduceerd.

Nog veel misverstanden aanwezig
Hubert de Koning, directeur ECI Nederland: 'ECI Nederland heeft de afgelopen maanden een groot aantal wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd om klanten meer voordeel te geven.'

'Ten eerste hebben wij de lidmaatschapsvoorwaarden aangepast aan de nieuwe Europese wetgeving. Verder zijn wij gestopt met de agressieve werving van leden en hebben wij het Kroonboek afgeschaft. Daarnaast is voor leden het assortiment substantieel uitgebreid en hebben wij de prijzen voor alle CD's en DVD's fors verlaagd. Last but not least kunnen nu zowel leden als niet leden kopen bij ECI', aldus De Koning.

Dialoog tussen vader en dochter, ofwel tussen oud en nieuw De Koning: 'Wij hebben gemerkt dat veel consumenten in Nederland nog niet voldoende op de hoogte zijn van alle veranderingen en verbeteringen. De nieuwe radiocampagne wordt nu ingezet om daar verandering in te brengen.'

In de commercials zijn Robert en Isabel 'gewoon' als vader en dochter te horen, waarbij ze het lang niet altijd eens met elkaar zijn. Vader Robert gaat in elk spotje ervan uit dat alles nog steeds is zoals het was, echter dochter Isabella is het daar niet mee eens en zij wijst haar vader erop dat er heel veel veranderd en verbeterd is. Daarnaast zal ECI Nederland aan het eind van de commercials steeds een passende aanbieding communiceren. Hiermee onderstreept de boekenclub nog eens het prijsvoordeel waar leden van profiteren. ECI is de enige partij in Nederland die boeken met kortingen tot 40% mag aanbieden.

Robert en Isabel zijn vanaf 3 november o.a. te horen op Sky Radio, Classic FM en Veronica.

De 7 misverstanden over ECI in Nederland

ECI is de club waar ik niet vanaf kom
Nee. ECI hanteert een flexibel lidmaatschap dat na het eerste jaar op elk moment kan worden opgezegd. Dit kan telefonisch of schriftelijk.

Bij ECI moet je verplicht bestellen
Dat is gedeeltelijk waar. ECI is de enige partij in Nederland die boeken met kortingen tot 40% mag aanbieden. Echter, vanwege de wet op de vastgestelde boekenprijs moet ECI zich houden aan een aantal regels. ECI vraagt leden 4 x per jaar iets te bestellen uit het ruime clubassortiment. Dit kunnen boeken, CD's of DVD's zijn. Om een keuze te maken verstuurt ECI regelmatig een clubmagazine boordevol tips, aanraders en nieuwtjes op het gebied van boeken, CD's, DVD's en games.

Als ik niet bestel, krijg ik automatisch een kroonboek Nee. ECI heeft het kroonboek in 2009 afgeschaft. Als iemand vergeet te bestellen of geen keuze kan maken uit het assortiment krijgt men de keuze om een vrije keuzebon t.w.v. 25,- euro af te nemen of zich te laten verrassen door een boek uit een favoriet genre. De vrije keuzebon kan op een later moment worden besteed. Op het moment dat het lid gedurende het lopende lidmaatschapsjaar reeds heeft voldaan aan de afname van 4 clubartikelen is men geheel vrijgesteld van afname.

Waarom kan ik niet alle boeken met korting bestellen? Het is ECI, vanwege de wet op de vastgestelde boekenprijs, niet toegestaan boeken die jonger zijn dan 4 maanden met korting aan te bieden. Deze boeken zijn wel verkrijgbaar bij ECI, maar tellen niet mee voor de jaarlijkse afname van 4 clubartikelen. Na 4 maanden neemt ECI een deel van deze boeken op in het clubassortiment, welke dan alsnog met korting verkrijgbaar zijn.

ECI heeft alleen oudere boeken
Nee. Met meer dan 70.000 titels heeft ECI alle Nederlandse boeken, zowel actuele toppers, bestsellers als specifieke boeken voor liefhebbers. Deze boeken zijn verkrijgbaar voor leden met kortingen tot 40%, met uitzondering van boeken jonger dan 4 maanden.

ECI heeft een beperkt assortiment
Dat is niet juist. ECI heeft de afgelopen periode haar assortiment drastisch uitgebreid waardoor consumenten kunnen kiezen uit ruim 400.000 artikelen.

Om te bestellen bij ECI moet ik lid zijn
Nee. Iedereen kan bestellen bij ECI, zoals in een normale webshop. ECI heeft een aantrekkelijk geprijsd assortiment boeken, CD's, DVD's en games welke tegen verzendkosten van ¤ 1,95 worden thuisbezorgd. Bij bestellingen van boven de ¤ 35,- worden geen verzendkosten berekend. Leden profiteren van extra voordelen.

Over ECI

ECI BV is in Nederland en Vlaanderen de één na grootste aanbieder van boeken, muziek en DVD's aan consumenten. De brede multichannel aanpak, de expertise in het selecteren van de juiste content én de moderne databasetechnieken onderscheiden ECI van andere aanbieders. ECI heeft voor Nederland en België een aparte marktbenadering. Onder de activiteiten van ECI BV vallen op dit moment de boekenclub ECI, uitgeverij The House of Books en de online mediawinkel COSMOX.

ECI is sinds medio december 2008 in handen van de Nederlandse eigenaar Clearwood. Sinds de overname heeft ECI een groot aantal maatregelen genomen om het ECI-concept aan te passen aan de huidige consumentenwensen en -eisen.