Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 4 november 2009

Werken, Wonen, Samenleven

Haagse afdeling PvdA stuurt leden concept-verkiezingsprogramma "Werken, Wonen, Samenleven"

Het afdelingbestuur van de PvdA Den Haag heeft dinsdag 3 november het concept- verkiezingsprogramma 2010-2014 aan haar leden verstuurd. Het concept-programma is tot stand gekomen met bijdragen van leden uit werkgroepen, door leden ingezonden stukken en bijdragen van PvdA wethouders en fractie.

"Werken, Wonen en Samenleven" vormen de rode draad. Juist in deze tijd van economische crisis wil de PvdA extra investeren in solidariteit en sociale kwaliteit. Met alle terechte aandacht voor wat er anders en beter kan en moet, heeft de PvdA veel bereikt en wil het goede vasthouden en verder versterken. De ambities van de PvdA zijn hoog.

Speerpunten uit het concept verkiezingsprogramma

· Zo veel mogelijk mensen aan het werk: we bestrijden de werkloosheid door meer banen te creëren en mensen snel weer aan een baan te helpen.
· Iedereen heeft een betaalbaar huis, er komt meer sociale woningbouw.
· Binnen tien jaar is er geen onderscheid meer tussen krachtwijken en andere wijken, als het gaat om de sociale, economische en woonkwaliteit.

· In Den Haag leeft iedereen respectvol met elkaar samen.
· Iedere Hagenaar spreekt Nederlands.

· Den Haag is een ijzersterke kandidaat als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.
· Iedere Hagenaar verlaat de school met een diploma.
· Den Haag is CO-2 neutraal in 2040.

· Den Haag is veilig, duurzaam en groen.

· De PvdA zorgt er voor dat ouderen zo lang mogelijk kunnen wonen in de wijk waar ze zich thuis voelen, met alle zorg en goede voorzieningen dichtbij.

De stappen tot de vaststelling van het verkiezingsprogramma De leden van de afdeling Den Haag ontvangen op 4 of uiterlijk 5 november het concept verkiezingsprogramma. Tot 14 november hebben alle leden de mogelijkheid om amendementen in te dienen. Op basis van de amendementen wordt tijdens een ALV op 25 november het definitieve verkiezingsprogramma vastgesteld.

Het afdelingsbestuur PvdA Den Haag